Home » Blog » Bezield ondernemen » Hoe je als bezielde ondernemer dagelijks je focus en passie vasthoudt

Hoe je als bezielde ondernemer dagelijks je focus en passie vasthoudt

door | 11 jul, 2022 | Bezield ondernemen

Toen ik net ondernemer was, was ik door kleine tegenvallers af en toe volledig uit het veld geslagen. Als zzp’er is er immers geen ICT-helpdesk die je kunt bellen of een collega waar je even je hart kunt luchten. Je moet alles zelf oplossen en na iedere teleurstelling steeds opnieuw de geestkracht terugvinden om er weer voor te gaan.

Dat vond ik toen héél lastig. Mijn patroon was om heel hard te gaan werken tot ik er bijna bij neerviel van vermoeidheid en spanning. Want dat is hoe het hoort, toch? Je moet hard werken om iets te bereiken. Maar het gebeurde ook wel dat ik volledig op slot ging, als een slak die in zijn huisje kruipt en doet alsof de wereld niet meer bestaat. Want soms voelde alles wat ik nog ‘moest’ doen zo overweldigend dat ik maar helemaal niets meer deed. Wat had het tenslotte allemaal voor zin? Waarvoor deed ik het eigenlijk nog?

Gelukkig wist ik mezelf uiteindelijk steeds wel weer bij elkaar te rapen, maar vermoeiend was het wel. Tot ik ontdekte hoe het anders kon.

Je aandacht sturen

Ik ontdekte dat ik mijn aandacht en daarmee mijn gedachten en gevoelens kon sturen. Dat het niet gaat om hoeveel je doet op een dag, maar vooral met welke intentie. Wanneer jij de juiste energie meegeeft aan wat je doet of zegt, gebeuren er magische dingen.

Maar hoe doe je dit? Hieronder deel ik mijn 3 gouden tips hoe jij dagelijks jouw focus en passie vasthoudt, waardoor je meer bereikt zonder stress.

1. Ken jouw waarom
Waarom doe jij wat je doet? Je bent ooit met een bepaalde bezieling begonnen als coach, healer of spirituele ondernemer. Maar wat is die bezieling? Vanuit welk hoger doel doe jij je werk?

Zo gaat alles in mijn bedrijf over het mogen zijn wie je bent en jouw volledige potentieel leven, omdat ik uit ervaring weet hoe het is wanneer je niet jezelf kunt zijn en klein gehouden wordt. Daarom doe ik wat ik nu doe. Wanneer jij weet waarom jij doet wat je doet, kun je in iedere situatie jouw passie en motivatie weer terugvinden.

2. Begin een ochtendritueel
Het is belangrijk om iedere dag te beginnen met het richten van jouw aandacht. Zodat je in de juiste energie aan je werkzaamheden begint en focus houdt. Zo’n ritueel hoeft niet zo lang te duren, een half uurtje is lang genoeg. Zo doe ik tijdens mijn ochtendritueel een korte meditatie, schrijf ik mijn intenties voor die dag maar ook voor de langere termijn op (in positieve bewoordingen!) en doe ik enkele yogaoefeningen. Doe wat past bij jou, maar zorg in ieder geval dat je uit je hoofd en in je lichaam komt, verbonden met je hart.

3. Stem een paar keer per dag af op jezelf
We hebben vaak de neiging om maar door te gaan. Maar om in de juiste energie te blijven is het belangrijk om een paar keer op dag op jezelf af te stemmen. Ga even rustig zitten, sluit je ogen en adem rustig in en uit. Wat voel je nu? Wat heb je nu nodig? Wat mag je nu doen? Soms is het goed om je planning even om te gooien, omdat jouw energie daar om vraagt. Zo ga ik wel eens wandelend brainstormen, omdat dit achter mijn bureau niet lukt. Na de wandeling ben ik lekker uitgewaaid en zit ik vol goede ideeën.

Welke gouden tip ga jij vanaf nu gebruiken?

Gratis Magische Missie gesprek

Ben je op zoek naar jouw magie en zielsmissie, maar heb je geen idee hoe je die vindt? Wil jij graag in jouw meesterschap staan en doen waarvoor je op aarde bent?

Ik praat hier graag met jou over tijdens het gratis Magische Missie gesprek. We kijken dan waar je tegenaan loopt en ik geef je advies over de stappen die je zou kunnen zetten.

Klik op de knop hieronder om jouw gratis Magische Missie gesprek aan te vragen.

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het fijn om regelmatig (max. 2 keer per maand) inspiratie en tips te ontvangen over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken?

Schrijf je dan in voor Sprankelpost. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en over de spirituele reis naar jouw magische meesterschap. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’.

Training ‘Magisch Meesterschap’

 

Interessante artikelen:

Inspiratie in je mailbox?
Klik hier om je in te schrijven voor Sprankelpost.

Je ontvangt dan twee keer per maand inspiratie en tips over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin