Home » Blog » Bezield ondernemen » Waarom kiezen voor een ideale klant jou energie en geld oplevert

Waarom kiezen voor een ideale klant jou energie en geld oplevert

door | 19 dec, 2022 | Bezield ondernemen

Veel sensitieve en bezielde coaches, therapeuten, healers en spirituele ondernemers kiezen geen duidelijke doelgroep. ‘Ik wil niemand buitensluiten en graag iedereen helpen’, hoor ik regelmatig. Herken je dit? Vanuit jouw grote gevoel van dienstbaarheid naar de wereld wil je er voor iedereen zijn die jouw hulp kan gebruiken. Dit is heel nobel en ook begrijpelijk. Maar op de lange termijn kost je dit veel energie én loop je klanten (en daardoor inkomsten) mis.

Ik heb dit zelf ook meegemaakt. Jaren geleden begon ik met mijn praktijk als energetisch therapeut. Ik hielp iedereen die psychische of lichamelijke klachten had en daarbij niet verder kwam in het reguliere circuit, bijvoorbeeld bij de huisarts of psycholoog. Maar doordat ik cliënten ontving met zoveel verschillende problemen, kon ik op mijn website niet goed duidelijk maken voor wie ik er nu eigenlijk was. Ik had een hele lijst met problemen op mijn site staan waarmee ik mensen zou kunnen helpen. Maar uiteindelijk was het zo’n algemeen verhaal dat weinig mensen zich hierin herkenden. Het gevolg: weinig cliënten en dus weinig omzet. En de cliënten die ik dan kreeg, waren soms mensen die helemaal niet bij mij pasten. Mensen waarbij ik heel hard moest werken om iets te bereiken. Ik werd er doodmoe en gefrustreerd van.

Jouw klant herkent alles

Tegenwoordig weet ik precies wie mijn ideale klant is en wat haar probleem is. Ik help alleen nog sensitieve en bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé) die op zoek zijn naar hun zielsmissie en zieletalenten en vanuit hun meesterschap willen doen waarvoor ze op aarde zijn. Omdat ik zo goed weet wie mijn ideale klant is, kan ik als het ware in haar hoofd kruipen. Waardoor ik webteksten en blogs schrijf die precies aansluiten bij waar mijn ideale klant van wakker ligt. Ik hoor nu vaak: ‘Ik herken echt alles op jouw website’. Dát is wat er gebeurt wanneer jij duidelijk durft te kiezen voor een afgebakende doelgroep.

Voordelen van kiezen voor ideale klant

Wat zijn nu de voordelen van het kiezen voor jouw specifieke, ideale klant?

1. Wanneer jij werkt met jouw ideale klant werk je altijd in jouw Geniale Zone. Je doet waar je geniaal in bent en je gebruikt jouw zieletalenten optimaal, omdat deze precies passen bij wat jouw ideale klant nodig heeft. Want: jij + jouw ideale klant = magie. Jouw magie stroomt het allerbeste wanneer jij werkt met de mensen die precies bij jou en jouw zieletalenten passen.

2. Omdat jij met jouw ideale klant werkt in jouw Geniale Zone, bied jij het allerbeste van jezelf. Jouw klant krijgt dan de meeste waarde én het grootste resultaat. Een resultaat dat je waarschijnlijk niet bereikt bij mensen die niet jouw ideale klant zijn. Het gevolg is dat je supertevreden klanten krijgt die dolenthousiaste reviews schrijven en jouw grootste fans worden.

3. Omdat jouw ideale klant zo goed bij jou past, gaat het werken met zo iemand als vanzelf en vanuit flow. Werken met jouw ideale klant kost jou geen energie, maar levert jou energie op.

4. Wanneer jij kiest wie jouw ideale klant is en alleen nog die mensen helpt met een heel specifiek probleem, word jij gezien als expert. Deze expertstatus vergroot jouw waarde. Mensen zijn bereid om meer te betalen voor de hulp van een expert dan voor iemand die overal een beetje van weet.

Werken voelt als toveren

Om een voorbeeld te geven van hoe het voor mij werkt : wanneer ik werk met mijn ideale klant, gaan de coachingsessies, gesprekken en trainingsdagen als vanzelf. Ik heb dan het gevoel dat ik aan het toveren ben en het voelt magisch. Het voelt dan als een soort dans tussen mij en de cliënt, waarbij de cliënt een heel grote transformatie doormaakt in korte tijd. De energie is hoog en voelt tintelend, vloeibaar en licht. Na zo’n sessie of trainingsdag voel ik mij rustig, blij, soms wat moe maar ook energiek.

Wanneer ik níet met ideale klanten werk, wordt het hard werken voor mij. Dan voelt het veel meer als trekken en duwen of als waden door een moeras. Het gaat dan moeizaam en stroperig en de energie voelt zwaar. Ik word hier vaak heel moe van.

Kiezen wie je helpt

Daarom is het ontzettend belangrijk om te durven kiezen wie jij helpt en vooral ook wie je niet helpt. Door hierin duidelijke keuzes te maken, wordt jouw werk veel leuker en makkelijker én het levert je meer omzet op.

Voorwaarde bij dit alles is wel dat je een aanbod hebt dat helemaal past bij jouw zieletalenten en zielsmissie én bij jouw ideale klant. Dit mag allemaal op elkaar afgestemd worden. Dan wordt het een match made in heaven!

Gratis Magische Missie gesprek

Wil je hier eens over praten? Vraag dan het gratis Magische Missie gesprek aan. Daarin bekijken we samen waar jij tegenaan loopt en waar je naar verlangt. Ik voel en kijk met je mee en geef je advies welke stappen je zou kunnen zetten.

Klik op de knop hieronder om  jouw gratis Magische Missie gesprek aan te vragen. Ik spreek je graag!

 

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het fijn om regelmatig (max. 2 keer per maand) inspiratie en tips te ontvangen over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken?

Schrijf je dan in voor Sprankelpost. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en over de spirituele reis naar jouw magische meesterschap. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’.

Training ‘Magisch Meesterschap’

 

Interessante artikelen:

Inspiratie in je mailbox?
Klik hier om je in te schrijven voor Sprankelpost.

Je ontvangt dan twee keer per maand inspiratie en tips over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin