Home » Blog » Hoogsensitiviteit » Hoe kun je als HSP floreren in je werk?

Hoe kun je als HSP floreren in je werk?

door | 22 mei, 2020 | Hoogsensitiviteit, Je hart volgen, Zielsmissie

Veel mensen met hoogsensitiviteit hebben een haat-liefdeverhouding met hun werk. De huidige maatschappij is er immers een van veel hectiek, stress, heel veel prikkels en informatie-overload op een dag. En zeker wanneer je dan, zoals veel HSP’s, ook nog een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt en behoorlijk perfectionistisch bent, kan het je op een gegeven moment te veel worden.

Vanwege de grote hectiek, de stress en de overload aan prikkels kiezen hoogsensitieve vrouwen vaak voor een baan met te weinig uitdaging, waarvoor ze eigenlijk te hoog opgeleid zijn. Of voor een baan in deeltijd, maar dat betekent ook minder inkomen… Of ze kiezen er toch voor om door te worstelen in een baan die eigenlijk veel te veel van hen vraagt, met mogelijk een burn-out als gevolg.

Dus wat kun je doen om toch, in deze maatschappij, een baan te hebben waarbij je niet vastloopt vanwege te veel stress en overprikkeling?

1. Zorg goed voor jezelf

Blijf in verbinding met jezelf, door regelmatig even een incheckmoment te hebben: hoe voel ik me? Wat gebeurt er nu in mijn lichaam? Voel ik mijn lichaam nog of zit ik helemaal in mijn hoofd?

Als je merkt dat je in je hoofd zit en dat je spanning voelt, verlaag dan je tempo. Ga dingen doen die jou goed aarden, dus weer in je lichaam brengen. Zoek even de stilte op, buiten of al is het maar op het toilet. Ga even wat anders doen dan werk.

2. Geef je grenzen aan

Zeg niet overal ‘ja’ op, maar zeg dat je er even over na zal denken. Of zeg eerst ‘nee’, dan kun je later altijd nog van mening veranderen.

3. Ontdek wie je bent en wat jouw zieletalenten zijn

Ga onderzoeken wat jij hier op aarde te doen hebt met deze zieletalenten, oftewel: wat is jouw zielsmissie? Voor hoogsensitieve mensen is het heel belangrijk dat ze werk doen dat zinvol is, dat een gevoel van zingeving geeft. Werk dat je met hart en ziel kunt doen, waarbij jij je niet hoeft aan te passen aan je functie, maar waarin je jouw zieletalenten helemaal kunt ontplooien in je werk. Zodat jij helemaal jouw echte, pure zelf kunt zijn en kunt doen wat je het allerliefste doet.

Je kunt jouw leven inrichten zoals jij dat wilt. Wanneer jij gaat staan voor wie jij echt bent, jouw zieletalenten gaat gebruiken, dan kun je een heerlijk leven leiden, waarbij je ook ruim voldoende geld verdient. Zonder continu gestrest of overprikkeld te zijn. Omdat je juist dan werkt vanuit flow en passie.

Wil je meer tips en inspiratie krijgen over hoogsensitief zijn en leven en werken met hart en ziel? Word dan gratis lid van de Facebookcommunity  Sprankelziel.

Over mij

Als spiritueel transformatiecoach voor sensitieve hartwerkers, lichtbrengers en bezielde ondernemers deel ik hier interessante tips en inspiratie over het licht in jezelf terugvinden, leven en werken vanuit bezieling, je zieletalenten en zielsmissie ontdekken en nog veel meer.

Zodat jij volledig in jouw licht kunt staan en kunt doen waarvoor je op aarde bent!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin1