Home » Blog » Tips om je energie bij je te houden

Tips om je energie bij je te houden

15 december 2019

Van hooggevoelige cliënten krijg ik heel regelmatig de vraag ‘Hoe zorg ik dat nou dat ik niet zo moe word als ik in contact ben met andere mensen?’

Als je hooggevoelig bent, voel je anderen heel goed aan. Je voelt vaak hoe de ander zich voelt en neemt soms zelfs onbewust diens stemming over. Terwijl je daarvoor nog vrolijk was, ben je tijdens het contact met de ander ineens verdrietig, boos of gespannen. Dat kost natuurlijk veel energie. Je wordt er doodmoe van wanneer je steeds in andermans energie en stemming wordt gezogen.

Energie bij de ander

Wat ik vaak zie bij hooggevoelige mensen (en wat ik ook uit eigen ervaring weet), is dat ze vaak heel erg met hun aandacht en energie bij die ander zijn. Ze zitten niet meer in hun eigen lijf, maar zijn met hun complete aandacht en energie bij de ander. Je kunt het ook zien aan hun lichaamshouding: vaak voorovergebogen richting de ander, met hun ogen als het ware op steeltjes helemaal bij de gesprekspartner.

Tips om je energie bij je te houden

Herken je dit? Probeer dan eens in contact met anderen op je lichaamshouding en ogen te letten:

  • Leun achterover in plaats van voorover;
  • Zorg dat je met je ogen niet helemaal bij de ander bent, maar kijk meer ‘naar binnen’;
  • Visualiseer dat je jouw energie bij je houdt, dicht om je heen.

Dit zal je helpen om meer bij jezelf en in je lijf te blijven in contact met de ander, waardoor je minder moe wordt.

 

Over mij

Als spiritueel transformatiecoach voor  hoogsensitieve vrouwen deel ik hier interessante tips en inspiratie over het licht in jezelf terugvinden, leven vanuit vertrouwen en overgave, je zieletalenten en zielsmissie ontdekken en nog veel meer.

Zodat jij ook weer kunt leven vanuit jouw sprankelziel en kunt doen waarvoor je op aarde bent!

Gerelateerde artikelen

Tips voor HSP’s bij overprikkeling

Tips voor HSP’s bij overprikkeling

Regelmatig krijg ik hooggevoelige vrouwen in mijn praktijk, die soms in het dagelijks leven best wel worstelen met de grote hoeveelheid prikkels die op hen afkomt. Ze voelen zich vaak overprikkeld, ontzettend moe en gespannen. Ze hebben last van huilbuien of worden zomaar boos, omdat ze door de overprikkeling bij de minste of geringste prikkel uit hun slof schieten.

Lees meer
Houd jij jezelf ook klein als HSP?

Houd jij jezelf ook klein als HSP?

Veel hoogsensitieve vrouwen zijn geneigd om zichzelf kleiner te maken dan ze eigenlijk zijn. Je voelt zo goed aan wat de ander wil, voelt en nodig heeft, dat je jezelf heel gemakkelijk aanpast, maar daarbij snel jezelf vergeet of jezelf inhoudt. Ook door een gevoel van ‘anders zijn’ kun je jezelf onbewust minder waard voelen en je klein houden. Waarschijnlijk heb je je van kinds af aan aangepast aan ‘hoe het hoort’, aan hoe je dacht dat je zou moeten zijn.

Lees meer
Wat als je geen duidelijke mening hebt als HSP?

Wat als je geen duidelijke mening hebt als HSP?

Veel hoogsensitieve mensen voelen zich vaak ambivalent. Je hebt lang niet altijd een duidelijke mening over een onderwerp, maar ‘de buitenwereld’ lijkt vaak wel te verwachten dat je een krachtige mening klaar hebt. Alsof het ‘not done’ is om geen duidelijke mening te hebben. Maar hoe komt het eigenlijk dat je als HSP niet altijd zo’n uitgesproken mening hebt? En is dat erg? Hoe kun je toch weten en voelen wat belangrijk voor jou is?

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin