Selecteer een pagina

Van hooggevoelige cliënten krijg ik heel regelmatig de vraag ‘Hoe zorg ik dat nou dat ik niet zo moe word als ik in contact ben met andere mensen?’

Als je hooggevoelig bent, voel je anderen heel goed aan. Je voelt vaak hoe de ander zich voelt en neemt soms zelfs onbewust diens stemming over. Terwijl je daarvoor nog vrolijk was, ben je tijdens het contact met de ander ineens verdrietig, boos of gespannen. Dat kost natuurlijk veel energie. Je wordt er doodmoe van wanneer je steeds in andermans energie en stemming wordt gezogen.

Energie bij de ander

Wat ik vaak zie bij hooggevoelige mensen (en wat ik ook uit eigen ervaring weet), is dat ze vaak heel erg met hun aandacht en energie bij die ander zijn. Ze zitten niet meer in hun eigen lijf, maar zijn met hun complete aandacht en energie bij de ander. Je kunt het ook zien aan hun lichaamshouding: vaak voorovergebogen richting de ander, met hun ogen als het ware op steeltjes helemaal bij de gesprekspartner.

Tips om je energie bij je te houden

Herken je dit? Probeer dan eens in contact met anderen op je lichaamshouding en ogen te letten:

  • Leun achterover in plaats van voorover;
  • Zorg dat je met je ogen niet helemaal bij de ander bent, maar kijk meer ‘naar binnen’;
  • Visualiseer dat je jouw energie bij je houdt, dicht om je heen.

Dit zal je helpen om meer bij jezelf en in je lijf te blijven in contact met de ander, waardoor je minder moe wordt.

Meer tips en technieken leren?

Wil je leren hoe je kunt herkennen wanneer de energie van jezelf en wanneer je energie van anderen hebt overgenomen? En wil je heel veel tips en technieken leren waarmee jij je energie bij je kunt houden en  jouw energieveld kunt zuiveren en beschermen, wanneer je in contact bent met anderen? Dit en nog veel meer leer je in het traject Zielsgelukkig. Via de knop hieronder vind je alle informatie over dit unieke, levensveranderende traject.