Home » Blog » Innerlijke rust » Hoe blijf je in jouw licht in roerige tijden?

Hoe blijf je in jouw licht in roerige tijden?

door | 28 jul, 2021 | Innerlijke rust

Voel je het ook? Er gebeurt zoveel, in de wereld maar ook in onszelf. 2021 voelt als een hogesnelheidstrein die maar voortraast en telkens weer een afslag neemt die ik niet had voorzien. Maar waarbij ik soms ook prachtige uitzichten tegenkom waar ik ademloos naar kijk. En op andere momenten raast de trein rakelings langs diepe, donkere, beangstigende ravijnen.

De persoonlijke en spirituele ontwikkeling gaat razendsnel voor wie daar klaar voor is. Maar op sommige momenten kan het ook voelen alsof je stilstaat, zweeft in je eigen leven en niet meer weet waar je heen gaat of wat je ervan moet vinden.

Vertrouwen is het toverwoord

2020 werd een kanteljaar genoemd. Volgens mij is de kanteling nu, in 2021, echt ingezet naar een nieuwe wereld. En het enige wat we daarbij kunnen doen is vertrouwen hebben. Vertrouwen dat alles uiteindelijk goed komt. Vertrouwen dat, ook al weet je niet waar je heen gaat, het leven de juiste weg volgt voor jou. Dat alles precies de bedoeling is zoals het nu is.

En daarbij mag je steeds opnieuw bewust de keuze maken: welk pad wil ik lopen? Het pad van licht, liefde en vertrouwen? Of het pad van angst en vertwijfeling? Onder welke omstandigheid dan ook heb je altijd de keuze hoe je kijkt naar de situatie. Je hoeft je niet te laten leiden door alle gedachten en emoties die in je opkomen, of door wat er door andere mensen wordt gezegd of geschreven.

Jouw innerlijke zon

Ga naar die plek diep in jouzelf waar jouw licht schuilt. Jouw innerlijke zon die altijd schijnt en die verbonden is met de Bron. Die innerlijke zon kent geen angst of vertwijfeling. Het zijn slechts jouw gedachten en de daaruit voortkomende emoties die angst veroorzaken. Wanneer je je bewust wordt van jouw gedachten kun je steeds opnieuw het andere pad kiezen. Het pad van licht, liefde en vertrouwen.

Maar hoe doe je dat dan? Want als hoogsensitief mens kun je je soms overspoeld voelen door alle heftige energieën die je aanvoelt in het collectieve energieveld.

Tips om in je licht te blijven

Ik ben hier zelf dagelijks bewust mee bezig om mijzelf in een hoge energiefrequentie te houden, zodat ik in mijn licht blijf, geaard en rustig. Als in het oog van de orkaan, waar het altijd windstil is.

Hieronder deel ik mijn beste tips met je!

• Wanneer je ’s ochtends wakker wordt, spring dan niet meteen uit bed, maar blijf nog even rustig liggen. Voel even in je lichaam: hoe heb je geslapen? Hoe voel je je? Haal bewust adem vanuit je buik en stel je voor dat deze adem door je hele lichaam stroomt. Kom aan in je lichaam, maak er bewust contact mee.

Zet dan jouw intentie voor de dag. Dat hoeft niet heel lang of ingewikkeld te zijn. Zeg bijvoorbeeld: ‘Mijn intentie voor vandaag is om verbonden te zijn met mijn Hoogste Zelf. Ik denk, voel en handel alleen vanuit mijn Hoogste Zelf.’ Of een andere intentie die voor jou goed voelt.

• Wanneer je uit bed stapt, zet je je voeten op de grond en voel je even bewust jouw verbinding met de aarde. Probeer gedurende de dag af en toe weer even die verbinding met de aarde te voelen via je voeten. Het helpt al om aan je voeten te denken. 😉

Kijk bij voorkeur zo min mogelijk naar het nieuws. En wanneer je dat toch doet, blijf dan met jouw focus uit het nieuws. Verdwijn er niet in. Dit kun je doen door jouw aandacht steeds gericht te houden op je ademhaling en je lichaam.

Oordeel zo min mogelijk over alles wat er nu gebeurt. Een lastige tip, dat weet ik… Maar probeer als een adelaar boven de hele situatie te hangen en vanuit die positie naar de wereld te kijken.

Voel dat je geleid wordt. Weet dat er vanuit het universum altijd hulp voor je is. Vraag er gewoon om en laat je verrassen door wat er gebeurt.

• Zoek minimaal 1 keer per dag de stilte op. Ga rustig zitten op een stille plek in je huis of in de natuur. Sluit je ogen, richt je aandacht op je ademhaling en voel je lichaam. Trek je energie terug in jezelf, in jouw kern. Stel je die kern maar voor als een innerlijk licht, een innerlijke zon. Steeds wanneer je je gedurende de dag uit jouw centrum getrokken voelt, kun je op deze manier weer bij jezelf terugkomen.

• Ook door te wandelen in de natuur kun je snel weer bij jezelf terugkomen. Wanneer je met iemand anders samen wandelt, spreek dan af dat je een poosje niet praat. Richt je tijdens het wandelen op jezelf, je ademhaling, je voeten die zich voortbewegen en op wat je in de natuur ziet, hoort en voelt. Zo kom je langzaam tot rust en bij jezelf.

Ik wens je veel plezier en vooral veel licht in jezelf toe!

Gratis Magische Missie gesprek

Voel je dat jij hier op aarde bent met een missie? Maar merk je dat er ergens in jou nog iets blokkeert om te gaan doen waarvoor je hier bent? En zou je graag willen leren welke stappen jij kunt zetten om jouw licht te versterken en mogelijke blokkades los te laten?

Laten we dan eens praten. Tijdens een gratis Magische Missie gesprek bekijken we waar je tegenaan loopt en waar je naar verlangt. Ik deel met je wat ik bij je zie en voel en geef je advies over welke stappen je zou kunnen zetten. Gratis en vrijblijvend!

Vraag jouw gratis Magische Missie gesprek aan via de knop hieronder.

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en ook over bezield ondernemen vanuit jouw pure zelf. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin