Selecteer een pagina

In hoeverre durf jij helemaal jezelf te zijn in contact met andere mensen? Voel jij je comfortabel met jezelf en durf je dat te laten zien? Ik hou bijvoorbeeld heel erg van dansen, maar durfde het nooit, uit angst dat mensen me raar zouden vinden. Tegenwoordig dans ik op alle feestjes en partijen en heb ik de grootste lol. Wat andere mensen ervan vinden, kan me niets meer schelen.

Dus als je je nog regelmatig onzeker voelt over jezelf, een vervelend stemmetje in je hoofd hebt dat af en toe negatieve dingen tegen je roept, of als je snel geneigd bent om een muurtje om je heen te bouwen, dan zijn onderstaande tips iets voor jou.

Wat hoort echt bij jou?

Wat vind jij de 3 leukste eigenschappen van jezelf, die jou echt jou maken? Mijn bedrijf heet niet voor niets Centrum Sprankel, omdat dat speelse en sprankelende echt bij mij hoort. Welke eigenschappen zijn dat bij jou? Laat deze eigenschappen maar eens wat meer zien! Ze maken jou immers tot wie jij écht bent.

Perfect is saai

Mensen houden over het algemeen niet van perfecte mensen waar helemaal niets geks of onvolmaakts aan te bekennen is. Perfecte mensen zijn saai! En saai wil niemand zijn, toch? Dus wees gewoon lekker jouw gekke, onvolmaakte zelf en laat je onzekerheid maar eens zien, maak een flauw grapje en draag gewoon die oranje broek als jij die mooi vindt. Wedden dat je veel meer leuke gesprekken hebt en complimentjes krijgt dan anders?

Lekker spelen

Doe eens lekker gek! Zing een liedje op de fiets, doe een dansje in de lift of spring in de plassen als je daar zin in hebt. Mensen denken vaak dat ze zich, als ze eenmaal een bepaalde leeftijd gepasseerd zijn, serieus en volwassen moeten gedragen. Maar van alleen maar serieus doen word je ook niet echt gelukkig. Dus doe eens lekker gek, leef je uit en laat het speelse kind dat nog ergens in jou zit af en toe eens buitenspelen!

Benadruk de positieve kanten van jezelf, de dingen die je leuk vindt aan jezelf en waar je goed in bent. Geef jezelf eens een complimentje. We zijn geneigd om de minder leuke kanten van onszelf uit te vergroten en de leuke kanten te bagatelliseren. Draai het eens om! Dat voelt gelijk veel beter.

Bedank het stemmetje

En als dat vervelende stemmetje in je hoofd weer de kop opsteekt, bedank hem dan voor zijn zorg. Het stemmetje is waarschijnlijk ooit ontstaan om je te beschermen. Maar zeg ook tegen hem dat zijn zorg niet meer nodig is. Je kunt nu voor jezelf zorgen.

Wat zijn jouw leukste eigenschappen, die jou echt jou maken? Ik ben heel benieuwd!