Home » Blog » 5 tips om meer jezelf te zijn

5 tips om meer jezelf te zijn

22 december 2019

In hoeverre durf jij helemaal jezelf te zijn in contact met andere mensen? Voel jij je comfortabel met jezelf en durf je dat te laten zien? Ik hou bijvoorbeeld heel erg van dansen, maar durfde het nooit, uit angst dat mensen me raar zouden vinden. Tegenwoordig dans ik op alle feestjes en partijen en heb ik de grootste lol. Wat andere mensen ervan vinden, kan me niets meer schelen.

Dus als je je nog regelmatig onzeker voelt over jezelf, een vervelend stemmetje in je hoofd hebt dat af en toe negatieve dingen tegen je roept, of als je snel geneigd bent om een muurtje om je heen te bouwen, dan zijn onderstaande tips iets voor jou.

Wat hoort echt bij jou?

Wat vind jij de 3 leukste eigenschappen van jezelf, die jou echt jou maken? Mijn bedrijf heet niet voor niets Centrum Sprankel, omdat dat speelse en sprankelende echt bij mij hoort. Welke eigenschappen zijn dat bij jou? Laat deze eigenschappen maar eens wat meer zien! Ze maken jou immers tot wie jij écht bent.

Perfect is saai

Mensen houden over het algemeen niet van perfecte mensen waar helemaal niets geks of onvolmaakts aan te bekennen is. Perfecte mensen zijn saai! En saai wil niemand zijn, toch? Dus wees gewoon lekker jouw gekke, onvolmaakte zelf en laat je onzekerheid maar eens zien, maak een flauw grapje en draag gewoon die oranje broek als jij die mooi vindt. Wedden dat je veel meer leuke gesprekken hebt en complimentjes krijgt dan anders?

Lekker spelen

Doe eens lekker gek! Zing een liedje op de fiets, doe een dansje in de lift of spring in de plassen als je daar zin in hebt. Mensen denken vaak dat ze zich, als ze eenmaal een bepaalde leeftijd gepasseerd zijn, serieus en volwassen moeten gedragen. Maar van alleen maar serieus doen word je ook niet echt gelukkig. Dus doe eens lekker gek, leef je uit en laat het speelse kind dat nog ergens in jou zit af en toe eens buitenspelen!

Benadruk de positieve kanten van jezelf, de dingen die je leuk vindt aan jezelf en waar je goed in bent. Geef jezelf eens een complimentje. We zijn geneigd om de minder leuke kanten van onszelf uit te vergroten en de leuke kanten te bagatelliseren. Draai het eens om! Dat voelt gelijk veel beter.

Bedank het stemmetje

En als dat vervelende stemmetje in je hoofd weer de kop opsteekt, bedank hem dan voor zijn zorg. Het stemmetje is waarschijnlijk ooit ontstaan om je te beschermen. Maar zeg ook tegen hem dat zijn zorg niet meer nodig is. Je kunt nu voor jezelf zorgen.

Wat zijn jouw leukste eigenschappen, die jou echt jou maken? Ik ben heel benieuwd!

Over mij

Als spiritueel transformatiecoach voor  hoogsensitieve vrouwen deel ik hier interessante tips en inspiratie over het licht in jezelf terugvinden, leven vanuit vertrouwen en overgave, je zieletalenten en zielsmissie ontdekken en nog veel meer.

Zodat jij ook weer kunt leven vanuit jouw sprankelziel en kunt doen waarvoor je op aarde bent!

Gerelateerde artikelen

Jij bent de bedoeling

Jij bent de bedoeling

Mogelijk ben je als hoogsensitief kind gaan denken dat er iets mis was met je. Dat je te zacht, te gevoelig, te lief, te idealistisch, te springerig of te zwak was. Want om je heen zag je allemaal mensen die zichzelf beschermden door muurtjes om zich heen op te trekken. Blijkbaar was dat de bedoeling, dacht je als kind. Dus bouwde je ook een muurtje om je heen om jezelf te beschermen tegen alle hardheid in de wereld. Maar waarom voelde dat dan zo verkeerd?

Lees meer
Hoe vertel je aan anderen dat je hoogsensitief bent?

Hoe vertel je aan anderen dat je hoogsensitief bent?

Soms is het fijn als mensen weten dat je hoogsensitief bent en wat dit inhoudt. Dan hoef je wat minder uit te leggen over hoe je in elkaar zit. Maar voor veel hoogsensitieve mensen is dit vertellen toch lastig. Misschien ben je wel bang om zweverig of overgevoelig gevonden te worden. Dus hoe pak je dit aan?

Lees meer
De kracht van kwetsbaarheid

De kracht van kwetsbaarheid

Veel mensen vinden kwetsbaarheid maar eng. Dat begrijp ik wel. Het is ook eng, dat vind ik ook. Als je jezelf laat zien en laat zien wat je voelt en vindt, kun je je zwak voelen of bang worden om buitengesloten of aangevallen te worden. In het boek ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown (grote aanrader trouwens!) wordt de andere kant van kwetsbaarheid belicht.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin