Home » Blog » Jezelf zijn » Het belang van spelen

Het belang van spelen

door | 23 dec, 2019 | Jezelf zijn

Vraag: speel jij nog wel eens nu je volwassen bent? Doe je nog wel eens wat je gevoel je ingeeft en zing, dans, huppel of spring je nog wel eens? Laat jij je creatieve energie stromen door te tekenen, schilderen, schrijven of knutselen? Niet? Wat jammer!

Want spelen is levenslust, creatieve energie, fantasie, scheppende kracht. Bij kinderen gaat spelen vanzelf. Ze volgen hun gevoel en zingen, dansen of springen als ze daar zin in hebben. Maar in de westerse maatschappij wordt het vaak gek gevonden als volwassenen spelen. Als je eenmaal volwassen bent, moet je serieus zijn, een volwassen baan zoeken en een verantwoordelijk leven leiden. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, dat is nog vaak het credo in Nederland. Maar wil je dat nog wel?

Zichtbaar zijn

Want spelen is óók jouw eigenheid laten zien. Zichtbaar zijn in wie jij bent. Als je niet speelt, leef je eigenlijk maar half. Want als je alles doet zoals het ‘hoort’ – volgens de regels en kaders vanuit de maatschappij of overgeleverd vanuit jouw eigen familie – dan stap je vrijwillig in een kooi die jouw eigen unieke zelf gevangen houdt.

En daarmee wordt het veel moeilijker om jouw volle potentieel te benutten. Want door te spelen stap je uit die comfortzone, uit die kooi van regels en kaders en bedenk je dingen die je anders nooit had bedacht. Door je fantasie te gebruiken, door te spelen, te zingen, te dansen of te tekenen gaat jouw creatieve energie stromen, jouw scheppende kracht.

Spelen is creëren

En wanneer je die scheppende kracht voor je durft te laten werken, zul je zien dat je als een speer gaat. Dat je nieuwe dingen bedenkt voor jouw bedrijf waardoor je opvalt en je bedrijf gaat groeien. Dat je groeit in jouw functie of misschien zelfs naar een andere baan overstapt waar jouw ideeën en creatiekracht meer tot zijn recht komen. En dat je bovendien – en dat is misschien wel het allerbelangrijkste – veel meer jezelf wordt en in jezelf gaat geloven.

Volg je gevoel

Dus probeer het maar eens! Volg je gevoel en je intuïtie in plaats van je te leiden door je angst en de regels en kaders die je jezelf hebt opgelegd. Als je op de fiets een liedje wilt zingen, doe dat dan gewoon. En als je zin hebt om te tekenen, pak dan papier en vetkrijt en ga aan de slag. Tip: vetkrijt werkt fijner dan potloden of stiften, vind ik. Bij potloden of stiften heb je vaak nog het gevoel dat het mooi moet worden en komt je perfectionisme snel om de hoek kijken. Met vetkrijt kun je gewoon lekker vrij tekenen zonder dat het netjes hoeft te zijn.

Op welke manier zou jij graag wat vrijer willen zijn en weer willen spelen? 

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het fijn om regelmatig (max. 2 keer per maand) inspiratie en tips te ontvangen over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken?

Schrijf je dan in voor Sprankelpost. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en over de spirituele reis naar jouw magische meesterschap. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’.

Training ‘Magisch Meesterschap’

 

Interessante artikelen:

Inspiratie in je mailbox?
Klik hier om je in te schrijven voor Sprankelpost.

Je ontvangt dan twee keer per maand inspiratie en tips over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin