Home » Blog » Trauma » Veel HSP’s dragen voor hun familie

Veel HSP’s dragen voor hun familie

door | 10 feb, 2020 | Hoogsensitiviteit, Trauma

Veel hoogsensitieve vrouwen (en mannen vermoedelijk ook) zijn van kind af aan onbewust gaan dragen voor hun familie. Als jong kind kun je nog niet kunt onderscheiden welke energie van jou is en welke van de ander. Alles loopt dan nog wat meer door elkaar. Alles wat je moeder voelt, voel jij als kind ook, zeker als je heel jong bent.

Voor hoogsensitieve kinderen geldt dat des te meer. Omdat je met jouw hooggevoelige zenuwstelsel nog verfijndere voelsprieten hebt, vang je nog meer op van je ouders. En dus ga je onbewust de onverwerkte trauma’s en emoties van je ouders of grootouders dragen.

Op die manier ga je dus iets dragen wat niet bij jou hoort en waar je ook behoorlijk last van kunt hebben. Wanneer je je als kind vaak overweldigd voelde door de zware energie die als een deken over het gezin en in je ouderlijk huis hing, kan dit een teken zijn dat je bent gaan dragen voor je familie.

Jouw lichtje gedoofd

Jouw zielsenergie is de energie die echt bij jou hoort, de pure, authentieke energie van jouw ziel. Maar deze kan vertroebeld raken door pijn en trauma’s van jezelf, maar ook door de pijnthema’s vanuit je familie. Het lichtje in jou, de sprankeling van jouw ziel, is dan gedempt of misschien wel gedoofd door de zware energie van de pijn en trauma’s van jezelf en van je familie.

Hoe beter jij jezelf leert kennen en hoe meer je in contact komt met jouw essentie, hoe makkelijker je het verschil gaat voelen tussen jouw eigen zielsenergie en de overgenomen energie van je familie. Wanneer je je eigen trauma’s onder ogen gaat zien en gaat helen en daarnaast de pijn die je voor anderen draagt, kunt loslaten, zul je steeds dichter bij jouw pure essentie komen. En kan dat lichtje in jou weer gaan stralen.

Herken je het dragen voor je familie?

 

Over mij

Als spiritueel transformatiecoach voor sensitieve hartwerkers, lichtbrengers en bezielde ondernemers deel ik hier interessante tips en inspiratie over het licht in jezelf terugvinden, leven en werken vanuit bezieling, je zieletalenten en zielsmissie ontdekken en nog veel meer.

Zodat jij volledig in jouw licht kunt staan en kunt doen waarvoor je op aarde bent!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin