Home » Blog » Trauma » Veel HSP’s dragen voor hun familie

Veel HSP’s dragen voor hun familie

door | 10 feb, 2020 | Trauma

Veel hoogsensitieve vrouwen (en mannen vermoedelijk ook) zijn van kind af aan onbewust gaan dragen voor hun familie. Als jong kind kun je nog niet kunt onderscheiden welke energie van jou is en welke van de ander. Alles loopt dan nog wat meer door elkaar. Alles wat je moeder voelt, voel jij als kind ook, zeker als je heel jong bent.

Voor hoogsensitieve kinderen geldt dat des te meer. Omdat je met jouw hooggevoelige zenuwstelsel nog verfijndere voelsprieten hebt, vang je nog meer op van je ouders. En dus ga je onbewust de onverwerkte trauma’s en emoties van je ouders of grootouders dragen.

Op die manier ga je dus iets dragen wat niet bij jou hoort en waar je ook behoorlijk last van kunt hebben. Wanneer je je als kind vaak overweldigd voelde door de zware energie die als een deken over het gezin en in je ouderlijk huis hing, kan dit een teken zijn dat je bent gaan dragen voor je familie.

Jouw lichtje gedoofd

Jouw zielsenergie is de energie die echt bij jou hoort, de pure, authentieke energie van jouw ziel. Maar deze kan vertroebeld raken door pijn en trauma’s van jezelf, maar ook door de pijnthema’s vanuit je familie. Het lichtje in jou, de sprankeling van jouw ziel, is dan gedempt of misschien wel gedoofd door de zware energie van de pijn en trauma’s van jezelf en van je familie.

Hoe beter jij jezelf leert kennen en hoe meer je in contact komt met jouw essentie, hoe makkelijker je het verschil gaat voelen tussen jouw eigen zielsenergie en de overgenomen energie van je familie. Wanneer je je eigen trauma’s onder ogen gaat zien en gaat helen en daarnaast de pijn die je voor anderen draagt, kunt loslaten, zul je steeds dichter bij jouw pure essentie komen. En kan dat lichtje in jou weer gaan stralen.

Herken je het dragen voor je familie?

 

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het fijn om regelmatig (max. 2 keer per maand) inspiratie en tips te ontvangen over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken?

Schrijf je dan in voor Sprankelpost. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en over de spirituele reis naar jouw magische meesterschap. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’.

Training ‘Magisch Meesterschap’

 

Interessante artikelen:

Inspiratie in je mailbox?
Klik hier om je in te schrijven voor Sprankelpost.

Je ontvangt dan twee keer per maand inspiratie en tips over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin