Home » Blog » Geen categorie » Wie is voor jou een spiegel?

Wie is voor jou een spiegel?

door | 20 apr, 2020 | Trauma

Herken je dat? Dat van sommige mensen je nekharen overeind gaan staan. Dat je meteen een gevoel van afkeer of weerstand voelt. Spanning in je lichaam, een vecht- of vluchtreactie. Heel vervelend!

Gistermorgen maakte ik dat ook mee. Ik zou ’s middags een kastje ophalen dat ik via Marktplaats had gekocht. Met de eigenaresse had ik ’s ochtends nog even appcontact, waarbij ze verbaal vrij agressief reageerde, voor mijn gevoel. Mijn lichaam reageerde onmiddellijk met stress in mijn hele lijf, een gevoel van angst, maar ook een enorme boosheid naar deze vrouw. In gedachten heb ik haar heel wat vervelende dingen toegewenst…

Na een tijdje zakten deze gevoelens gelukkig wat af en kon ik voelen wat er nou écht aan de hand was. En toen zag ik het onzekere, bange en gepeste meisje van vroeger, dat niet begreep waarom de andere kinderen haar zo agressief en kwetsend behandelden. Want wanneer iemand jou triggert, is er altijd iets in jou wat getriggerd wordt. Vaak is dat het gekwetste kind in jou, dat nog met emoties zit die nog niet volledig doorvoeld en geheeld zijn.

Een spiegel voor je ziel

Hoe mooi is dat eigenlijk, dat op deze manier iemand anders een spiegel voor jou kan zijn. Een spiegel waarin je niet die ander ziet, maar een gekwetste versie van jouzelf in het verleden. En wanneer je dat beseft, kun je dat gekwetste kind in jouzelf omarmen en liefde geven. Dan kun je er met liefde en aandacht voor haar zijn, waar dat in het verleden ooit niet zo was. En op die manier kan de persoon die jou getriggerd heeft, eigenlijk een belangrijke heelmeester worden.

Dus wanneer er weer zo’n persoon op jouw pad komt die jou enorm triggert, probeer dan eens (hoe lastig ook) te kijken wat je in de spiegel ziet. Welk deel van jou wil gezien worden?

Over mij

Als spiritueel transformatiecoach voor  hoogsensitieve vrouwen deel ik hier interessante tips en inspiratie over het licht in jezelf terugvinden, leven vanuit vertrouwen en overgave, je zieletalenten en zielsmissie ontdekken en nog veel meer.

Zodat jij ook weer kunt leven vanuit jouw sprankelziel en kunt doen waarvoor je op aarde bent!

Gerelateerde artikelen

Veel HSP’s dragen voor hun familie

Veel HSP’s dragen voor hun familie

Veel hoogsensitieve vrouwen (en mannen vermoedelijk ook) zijn van kind af aan onbewust gaan dragen voor hun familie. Als jong kind kun je nog niet kunt onderscheiden welke energie van jou is en welke van de ander. Alles loopt dan nog wat meer door elkaar. Alles wat je moeder voelt, voel jij als kind ook, zeker als je heel jong bent. Op die manier ga je dus iets dragen wat niet bij jou hoort en waar je ook behoorlijk last van kunt hebben.

Lees meer
Het dragen voor je familie loslaten

Het dragen voor je familie loslaten

Als hoogsensitief mens voel je zo veel aan van anderen en kun je dit soms bijna niet verdragen. Al van kind af aan ben je hierdoor mogelijk onverwerkte trauma’s en emoties voor je ouders gaan dragen, onbewust. Dat kan het leven zwaar en donker maken. Maar het dragen voor anderen is niet de bedoeling. Hoe werkt dit precies en hoe weet je of je iets voor je familie draagt? En wat kun je eraan doen om dit los te laten?

Lees meer
Houd jij jezelf ook klein als HSP?

Houd jij jezelf ook klein als HSP?

Veel hoogsensitieve vrouwen zijn geneigd om zichzelf kleiner te maken dan ze eigenlijk zijn. Je voelt zo goed aan wat de ander wil, voelt en nodig heeft, dat je jezelf heel gemakkelijk aanpast, maar daarbij snel jezelf vergeet of jezelf inhoudt. Ook door een gevoel van ‘anders zijn’ kun je jezelf onbewust minder waard voelen en je klein houden. Waarschijnlijk heb je je van kinds af aan aangepast aan ‘hoe het hoort’, aan hoe je dacht dat je zou moeten zijn.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin