Petra Swart

Sprankelende transformatiecoach voor hoogsensitieve vrouwen

Mezelf worden is mijn grootste geschenk

Als kind voelde ik me altijd anders dan de andere kinderen. Ik was rustig, wijs voor mijn leeftijd en observeerde vanaf de zijlijn graag de andere mensen, maar ik was ook bang voor veel dingen. Bijvoorbeeld voor de meester met de snor in de tweede klas van de basisschool, alleen maar omdat hij een snor had… Nu weet ik dat ik me vanwege mijn hoogsensitiviteit vaak overweldigd voelde, maar toen werd ik vaak weggezet als dat overgevoelige, verlegen meisje.

Wanneer ik me ergens veilig en thuis voelde, kwam echter de vrolijke sprankeling in mij naar boven. Dan kon ik genieten en grapjes maken. ‘Oma, kun jij ook huppelen?’, schijn ik als klein meisje al gevraagd te hebben. En ja, oma kon huppelen, dus daar gingen we.

Altijd bezig voor anderen

Maar écht mezelf zijn vond ik best spannend en ook moeilijk. Ik voelde anderen zo goed aan, dat ik soms niet meer wist welke energie van mij was en welke van de ander. Daardoor vond ik het lastig om te bepalen wie ik eigenlijk was en wat ik wilde. Mijn studie bedrijfscommunicatie koos ik met mijn hoofd, omdat ik goed was in talen en schrijven leuk vond.

Toen ik tijdens mijn eerste baan als eindredacteur echter steeds ongelukkiger werd en uiteindelijk overspannen raakte, móest ik wel voor mezelf kiezen. Ik had al die jaren zo hard gewerkt en mijn best gedaan voor anderen, maar was volledig mijn eigen grenzen over gegaan. Ik wist niet meer wie ik was, wat ik wilde en durfde niets meer. Ik kon alleen nog maar huilen.

Op 12 september 2001, een dag nadat vliegtuigen de Twin Towers in New York binnen waren gevlogen, meldde ik me ziek. De avond ervoor had ik huilend voor de televisie gezeten en gedacht  ‘Als dit soort dingen gebeuren in de wereld, dan kan ik me ook wel ziek melden.’

Dat was een belangrijk keerpunt in mijn leven. Ik koos eindelijk voor mezelf.

 

Mijn hoogsensitiviteit is nu mijn grootste kracht

Uiteindelijk zegde ik mijn baan op en ging weer studeren. Voor mezelf kiezen was nog steeds niet makkelijk, maar ik leerde het stapje voor stapje. De lerarenopleiding bracht me meer stevigheid en lef, en ook de moed om de controle los te laten en te improviseren. Ik werd steeds creatiever, of misschien durfde ik mijn aangeboren creativiteit nu eindelijk te gebruiken.

Ik wist inmiddels al een aantal jaren dat ik hoogsensitief ben. Maar desondanks liep ik toch weer vast. In het hectische onderwijs met megaveel prikkels was ik eigenlijk continu overprikkeld, en daardoor angstig en gespannen. Ik sliep slecht en was mezelf behoorlijk kwijt. Ik raakte er moedeloos van.

Weer leren voelen

Bij de psycholoog waar ik terecht kwam, moest ik praten, maar mijn gevoel sloot ik nog steeds af. Via via kwam ik daarna terecht bij een therapeut die me in contact bracht met mijn gevoel. Wat was dat eng, maar ook mooi! Maar het grootste geschenk heb ik gekregen toen ik de opleiding tot energetisch therapeut volgde. Tijdens die opleiding pelde ik vele lagen af, kwam ik angsten, trauma´s en verdriet tegen waarvan ik soms niet eens wist dat deze er zaten. En onder al die lagen zag ik uiteindelijk dat sprankelende, vrolijke, speelse meisje dat zo veel van mensen houdt en in iedereen het goede ziet.

Kijken achter je muurtje

En het meest bijzonder: ik ontdekte tijdens deze opleiding mijn levensmissie. Want wat vind ik het fijn om mensen te kunnen helpen om helemaal zichzelf te zijn en om oude angsten, patronen en trauma’s achter zich te laten. Mijn hoogsensitiviteit blijkt nu juist mijn grootste kracht te zijn. Want door mijn grote invoelingsvermogen kan ik achter jouw ‘muurtje’ kijken en met je meevoelen wat er diep in jou speelt. Ik zie wie je werkelijk bent en wat jouw potentieel is. Ook voel ik tijdens een familieopstelling de energie van jouw familiesysteem, waardoor snel helder kan worden wat jij onbewust draagt voor jouw familie. Met deze gave help ik jou heel graag om helemaal jezelf te zijn en alles van jezelf te laten zien, zodat je vanuit de sprankeling van jouw ziel kunt doen waarvoor je hier op aarde bent!

 

Ik geloof in een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn

Waarom ik dit werk doe? Omdat ik geloof in een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn, zonder maskers en muurtjes. Waarin je kwetsbaar mag zijn en dat juist aangemoedigd wordt. Waarin al je gevoelens er mogen zijn. Ik geloof dat wij, als hoogsensitieve vrouwen, iets te doen hebben hier op aarde. Dat wij de wereld een beetje beter kunnen maken, juist door onszelf te zijn en onze zachte kracht te laten zien en in te zetten. 

De afgelopen jaren ben ik gegroeid van een leven bestaande uit heel hard werken, gericht op plicht en verantwoordelijkheid, dragen voor anderen, mezelf afsluiten en mijn gevoelens niet laten zien, naar een leven waarin ik me vrij voel om helemaal mezelf te zijn. Ik laat al mijn gevoelens toe, laat mezelf zien en durf anders te zijn. Mijn lichtheid, speelsheid en sprankeling, die zo bij mij horen, zijn weer terug van weggeweest en ik doe vooral die dingen waar ik heel blij van word.

Ik mag me gelukkig prijzen met een eigen bedrijf waarin ik zó mezelf kan zijn, dat ik het verschil niet meer voel tussen Petra privé en Petra aan het werk als coach en therapeut. Dit is wie ik ben en wat ik hier te doen heb.

Droom jij hier ook van?

Laat mij jou dan helpen om dat lichtje in jou weer aan te steken en te sprankelen! Ook jij kunt doen waarvoor je hier op aarde bent, gewoon door jouw unieke zelf te zijn en gebruik te maken van jouw aangeboren talenten.

Door middel van een diepgaand transformatietraject op zielsniveau help ik je om die eigenheid, jouw unieke sprankeling, weer terug te vinden, zodat jij je weer heel kunt voelen en kunt gaan stralen!

Ik deel ontzettend graag mijn kennis en mijn eigen ervaring als hoogsensitieve vrouw om jou te helpen het leven te leiden waar je naar verlangt. Vanuit jouw ziel en door je hart te volgen, zodat je met jouw unieke talenten de wereld een beetje mooier kunt maken.

Met welke kennis en vaardigheden kan ik jou helpen?

Behalve mijn ruime levenservaring als hoogsensitieve vrouw heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd, waarmee ik jou kan helpen. De belangrijkste daarvan zijn de opleidingen tot spiritueel transformatiecoach, energetisch therapeut, lichaamsgericht traumatherapeut en familieopsteller. Met de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens deze opleidingen bereik ik grote transformaties bij mijn cliënten.

Spiritueel transformatiecoach

Wanneer je zoekend bent in jouw leven en je niet goed weet wie je werkelijk bent, help ik je om je weer te verbinden met jouw ziel. Door je weer te verbinden met de Bron waar jij als ziel vandaan komt én met de aarde, voel jij je veel meer thuis op aarde. Door de zielsverbinding ervaar je rust in jezelf.

Energetisch therapeut

Energetische therapie is juist voor hoogsensitieve personen heel geschikt, omdat je zoveel voelt, zowel van jezelf als van anderen. Met behulp van energetische therapie help ik je om naar je onderbewuste te gaan en de verborgen trauma’s, emoties, patronen en overtuigingen te ontdekken.

Lichaamsgericht traumatherapeut

Trauma slaat zich altijd op in het lichaam. Daarom werk ik als lichaamsgericht traumatherapeut met het lichaam als uitgangspunt. Met zachtheid leren kijken naar de gekwetste delen in jou is een belangrijk onderdeel van de sessies Sprankelcoaching.

Familieopsteller

Veel hoogsensitieve vrouwen dragen (onbewust) onverwerkt trauma en emoties van hun ouder(s).  Dit kan jouw leven behoorlijk beïnvloeden. Tijdens een familieopstelling wordt zichtbaar wat jij draagt voor jouw familie en kun je dit weer teruggeven.

Hoe cliënten mij ervaren

Petra is een enorm lief, warm en energiek persoon. Ze doorziet snel wat de essentie van iets is en gaat hier dan heel liefdevol mee om. Als cliënt voel je je gezien en ze neemt je in alle veiligheid mee naar de kern van een probleem.

Met haar Centrum Sprankel is ze een heel waardevolle aanvulling. Ik heb het vaak mogen ervaren bij haar en ik gun iedereen zo’n mooie ervaring.

Loes Jansen-de Vries

Petra is een rustig, lief en warm persoon. Wat me opviel tijdens de sessies is dat ze zeer goed mensen kan aanvoelen. Een talent dat maar weinig mensen hebben. Ze weet meteen wat er aan de hand is.

Marion Ybema-Antoine

Wil jij weer sprankelen en doen waarvoor je op aarde bent?