Home » Blog » Bezield ondernemen » Waarom energie vaak belangrijker is dan actie

Waarom energie vaak belangrijker is dan actie

door | 11 mei, 2023 | Bezield ondernemen

Stel je eens voor. Je bent een startend ondernemer en enthousiast begonnen met het maken van een website en dagelijks berichten plaatsen op social media. Ook heb je al een gratis weggever gemaakt, omdat je hebt gelezen dat dit belangrijk is. Goed bezig, denk je! Maar toch komt er tot nu niemand op af.

Je gaat nóg harder werken, volgt een businesscoachingtraject en hoopt op die manier de gouden tip te vinden om succesvol te worden. Al jouw acties en de tips van je businesscoach werken wel… een beetje. Maar toch voel je dat er nog steeds iets niet goed zit. Je hebt alleen geen idee wat dat ‘iets’ is.

Ik weet hoe het is, want ik heb het zelf ook allemaal meegemaakt. Ik zag dit proces vaak ook bij andere klanten van mijn eigen businesscoach en ik zie het regelmatig bij mijn cliënten. En langzamerhand kwam ik tot de conclusie: het gaat meestal niet om je acties. Het gaat om de energie eronder.

De onderstroom

Vóórdat je andere acties doet, mag je eerst naar het energetische fundament van jouw bedrijf kijken. Ik noem dat de onderstroom. Dit is de onzichtbare energiestroom onder alles wat je doet. Het zijn de onbewuste processen, die niet tastbaar zijn. Je kunt dit vergelijken met een ijsberg. Een groot deel van de ijsberg bevindt zich onder water en is niet zichtbaar. Dát is de onderstroom.

We zijn in het dagelijks leven geneigd om vooral te kijken naar de bovenstroom: dat wat zichtbaar en meetbaar is. Het topje van de ijsberg dat boven het water uitsteekt dus. Bijvoorbeeld: wanneer jouw bedrijf niet van de grond komt, zul je waarschijnlijk het gevoel hebben dat je iets aan je website of marketing moet doen. Dit kan helpen. Maar meestal is er óók een onbewuste blokkade aanwezig in de onderstroom, die maakt dat jouw bedrijf niet loopt.

Onbewuste blokkades

Je hebt bijvoorbeeld last van (onbewuste) belemmerende overtuigingen, angsten of patronen. Deze zijn soms zo diep geworteld dat je niet in de gaten hebt dat je ze hebt en dat ze jou tegenhouden om jouw droom waar te maken. Dit kunnen onbewuste blokkades zijn die zijn ontstaan in je vroege jeugd Maar het kunnen zelfs overtuigingen, angsten of patronen zijn die van generatie op generatie worden doorgegeven in jouw familie. Pas als deze onbewuste blokkades in het familiesysteem zichtbaar worden gemaakt, kan dit proces gestopt worden.

Zelfs blokkades uit vorige levens kunnen jou in het hier en nu nog parten spelen. Zoals de angst om zichtbaar te zijn en jezelf te laten zien met jouw aanbod, omdat je ooit in een vorig leven bent verstoten of zelfs vermoord omdat je jezelf liet zien zoals je bent.

Slapend potentieel

Behalve onbewuste blokkades heb je meestal ook onbewust potentieel. Dit is dat gedeelte van jouw potentieel dat ‘slapend’ aanwezig is, waarvan jij je dus nog niet bewust bent. Wanneer jij steeds vastloopt in jouw bedrijf en jouw acties weinig tot geen effect hebben, is het goed om in de onderstroom niet alleen te kijken naar jouw onbewuste blokkades, maar ook naar je slapende potentieel.

Welke belangrijke zieletalenten gebruik je nu niet of te weinig? Het is altijd de bedoeling van jouw ziel om zijn volledige potentieel te ontplooien. Welke gouden gaven mag je tot bloei laten komen? Wanneer je dat doet, zul je merken dat alles in jouw bedrijf ook veel meer gaat stromen. Want wanneer jij op jouw zielepad loopt, werkt het hele universum mee om jou daarbij te helpen.

De magie van energie

In mijn coaching en training leg ik de verbinding tussen het zichtbare (de bovenstroom) en het onzichtbare (de onderstroom). Door dingen in de onderstroom zichtbaar te maken (zowel je onbewuste blokkades als je onbewuste potentieel), wordt alles wat je daarna doet in de bovenstroom veel krachtiger en succesvoller. Dat is de magie van energie!

Gratis Magische Missie gesprek

Merk jij ook dat jouw bedrijf maar niet van de grond komt of dat er ‘iets’ niet klopt? Maar heb je geen idee wat hiervan de reden is? Heb je het gevoel dat er niet uit jou komt wat erin zit en dat jouw grootste potentieel nog niet is aangeboord?

Laat me dan eens met je meekijken tijdens het gratis Magische Missie gesprek. Daarin bekijken we samen waar je tegenaan loopt en waar je naar verlangt. Ik deel met je wat ik bij je zie en voel en ik geef je advies over de stappen die je zou kunnen zetten.

Klik op de knop hieronder om jouw gratis Magische Missie gesprek aan te vragen.

 

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het fijn om regelmatig (max. 2 keer per maand) inspiratie en tips te ontvangen over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken?

Schrijf je dan in voor Sprankelpost. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en over de spirituele reis naar jouw magische meesterschap. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’.

Training ‘Magisch Meesterschap’

 

Interessante artikelen:

Inspiratie in je mailbox?
Klik hier om je in te schrijven voor Sprankelpost.

Je ontvangt dan twee keer per maand inspiratie en tips over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin