Home » Blog » Spirituele ontwikkeling » Het verschil tussen hoogsensitiviteit en een kosmisch bewustzijn

Het verschil tussen hoogsensitiviteit en een kosmisch bewustzijn

door | 24 apr, 2024 | Spirituele ontwikkeling

Toen ik er zo’n twintig jaar geleden achter kwam dat ik hoogsensitief ben, vielen er veel kwartjes. Ik begreep veel beter waarom ik zo vaak moe was en waarom ik niet hield van luidruchtige feestjes met keiharde muziek. Ik kon gewoon niet tegen al die prikkels die mij volledig overspoelden. Wanneer je hoogsensitief bent, is je zenuwstelsel verfijnder afgesteld dan bij de meeste mensen. Daardoor komen er meer prikkels binnen, want je hoort, ziet, ruikt en voelt nu eenmaal meer dan de meeste anderen.

Maar in de jaren daarna had ik regelmatig ervaringen die ik niet goed kwijt kon onder de noemer ‘hoogsensitief’. Zo leerde ik tijdens een energetische opleiding dat het belangrijk is als hoogsensitief persoon om mijzelf goed te gronden, bijvoorbeeld door te visualiseren dat ik wortels in de aarde laat zakken. Gek genoeg werkte dit voor mij vaak niet zo goed. Ik begreep er niets van. Deed ik het dan niet goed?

Kosmisch bewust gaat verder dan hoogsensitief

Tot ik er jaren later achter kwam dat er een verschil is tussen hoogsensitiviteit en een kosmisch bewustzijn. Een kosmisch bewustzijn gaat veel verder dan hoogsensitiviteit. Want mensen met een kosmisch bewustzijn zijn altijd hoogsensitief, maar hoogsensitieve mensen hebben niet altijd een kosmisch bewustzijn. Daarbij is er geen ‘goed’ of ‘beter’. Ieder mens wordt geboren zoals de bedoeling is vanuit zijn ziel. Zowel hoogsensitieve mensen als mensen met een kosmisch bewustzijn hebben elk hun eigen levenslessen te leren.

Ben jij een starseed?

Mensen met een kosmische bewustzijn worden ook wel ‘sterrenkinderen’ of ‘starseeds’ genoemd. Je bent je er dan van bewust dat je een multidimensionaal wezen bent en dat je veel meer bent dat je lichaam en je geest. Kosmische mensen hebben een hoge energiefrequentie. Al van jongs af aan voelen ze dat ze licht en liefde komen brengen. Het zijn vaak kinderen met een heel lichte, zachte en liefdevolle uitstraling.

Als kosmisch mens heb je een multidimensionaal bewustzijn en voel je de verbinding met alles wat er is: de aarde, de hele mensheid, maar ook met de sterren en planeten en met het licht vanuit de Bron. Mensen met een kosmisch bewustzijn voelen de eenheid in alles. Ze zien in ieder mens, maar ook in ieder dier, plant, ster en planeet het goddelijke. Ze weten dat alles met alles verbonden is.

Je niet thuisvoelen op aarde

Vaak voelen mensen met een kosmisch bewustzijn zich de eerste jaren van hun leven niet thuis op aarde. Ze kunnen zich extreem anders voelen, alsof ze niet thuishoren in de wereld. Ze verlangen terug naar de plek waar ze als ziel vandaan komen en kunnen soms vluchtgedrag vertonen om maar niet hier te hoeven zijn. Ze hebben vaak het gevoel dat ze moeten kiezen tussen op aarde zijn en ‘boven’ bij de Bron zijn.

Voor mensen met zo’n kosmisch, multidimensionaal bewustzijn is het dan ook heel erg belangrijk dat ze leren om de eenheid waar ze zo naar verlangen hier op aarde te ervaren. Daarvoor is het belangrijk om de hemel op aarde te brengen, als het ware. Ik noem dat verticaal uitlijnen: de verbinding maken met de aarde én met het universum en het licht van de Bron. Want dan pas voelt een kosmisch mens zich compleet en niet meer afgescheiden.

Verbinden met de aarde én de Bron

En dat is ook waarom wortels in de aarde laten zakken om te gronden voor mensen met een kosmisch bewustzijn niet werkt. Omdat er dan een belangrijk deel ontbreekt van die verticale verbinding, namelijk die met het universum en de Bron. Bovendien voelen wortels vaak te aards. Mensen met een kosmisch bewustzijn voelen alles om zich heen als energie, als licht. Daarom werkt het voor hen veel beter om een lichtverbinding te maken met Moeder Aarde, die zij ook ervaren als een goddelijke energie.

Wanneer jij als kosmisch mens jouw lichaam helemaal opvult met jouw zielslicht en je je bovendien verbindt met het licht van Moeder Aarde en het licht vanuit de Bron, zul je de hemel op aarde ervaren. Dan voel je de eenheid waar je ooit zo naar verlangde en zul je je werkelijk thuis voelen op aarde.

Gratis Magische Missie gesprek

Herken jij jezelf in dit verhaal? En ben je op zoek naar begeleiding op jouw spirituele pad? Laten we dan eens praten!

Tijdens het gratis Magische Missie gesprek bekijken we samen waar je tegenaan loopt en waar je naar verlangt. Ik kijk en voel met je mee en geef je advies over de stappen die je zou kunnen zetten. Als we een match zijn, doe ik je een passend aanbod.

Klik op de knop hieronder om jouw gratis Magische Missie gesprek aan te vragen.

 

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het fijn om regelmatig (max. 2 keer per maand) inspiratie en tips te ontvangen over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken?

Schrijf je dan in voor Sprankelpost. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en over de spirituele reis naar jouw magische meesterschap. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’.

Training ‘Magisch Meesterschap’

 

Interessante artikelen:

Inspiratie in je mailbox?
Klik hier om je in te schrijven voor Sprankelpost.

Je ontvangt dan twee keer per maand inspiratie en tips over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin