Home » Blog » Spirituele ontwikkeling » Nooit meer in een hokje

Nooit meer in een hokje

door | 13 sep, 2023 | Spirituele ontwikkeling

Ik pas niet in een hokje. Eigenlijk heb ik daar nooit in gepast. Als kind al was ik anders dan de andere kinderen: zachter, gevoeliger, stiller en wijzer. Maar jarenlang heb ik toch ontzettend mijn best gedaan om in het hokje te passen waar mijn ouders, de leraren of de maatschappij wilde dat ik in zat. Ik deed goed mijn best op school en haalde hoge cijfers, ook al vond ik veel dingen die ik moest leren nogal onzinnig. Waarom moet je jaartallen of hoofdsteden uit je hoofd leren? Dingen die ik wél interessant vond, zoals filosofie, communicatie, psychologie en leren over het leven, die kreeg je niet op school.

Ook na mijn studie bedrijfscommunicatie deed ik jarenlang alles zoals het hoorde. Ik zocht een baan, vond een leuke man en een huis. Maar hoewel het over het algemeen best oké voelde, kwam in de loop der jaren toch steeds meer het gevoel ‘Is dit alles?’ Zo zou het leven toch niet moeten zijn? Saai, voorspelbaar, maar ook stressvol en vaak gespannen door de druk die ik voelde vanuit de maatschappij. Want je móet succesvol zijn, veel geld verdienen en daarvan weer veel spullen kopen.

De roep van je ziel

Maar waar was de magie? De sprankeling, de flow en het licht? Waar was de vrijheid, de wind in mijn haren? Waar was de zingeving en het gevoel dat ik écht iets bijdraag aan verandering in de wereld?

Mijn ziel liet steeds meer van zich horen. Via de signalen die mijn lichaam me gaf (eczeem, hoge bloeddruk, veel stress, angst) liet mijn ziel me weten dat het niet oké was zoals ik leefde. Ik voelde dat er iets moest gebeuren en ging op een lange reis naar mijzelf. Ik kwam mijzelf wel duizend keer tegen en ging steeds dieper en dieper, laagje voor laagje afpellend naar de diamant in mijzelf, waarvan ik wist dat die er zat.

Je hoeft niet in een hokje

Ik ontdekte de magie van het leven. Ik leerde hoe energie werkt en dat het universum je áltijd helpt wanneer jij op het pad loopt dat voor jou bedoeld is. Ik ontdekte dat hard werken en vooral op je hoofd vertrouwen niet per se de beste manier is om dingen te bereiken, ook al leren we dat wel op school. Ik leerde om mij over te geven aan de kosmische golfstroom, om te vertrouwen op die kracht die het universum bij elkaar houdt. Ik hoef alleen maar de signalen te volgen die mij gegeven worden en naar mijn hart te luisteren. Dat is alles.

Ik weet nu dat ik niet in een hokje hoef. Dat hokjes zijn bedacht door angstige mensen die graag de controle willen houden. Maar controle is een illusie. Uiteindelijk brengt het leven je altijd ergens anders dan je denkt. Ik weet nu dat ik mag vertrouwen op mijn eigen wijsheid: op de wijsheid van mijn lichaam dat me signalen geeft; op mijn intuïtie, dat zacht fluisterende stemmetje van mijn ziel.

En nu mag ik mensen leren over de magie van het leven. Alles wat ik zo graag op school had willen leren. De cirkel is weer rond…

Gratis Magische Missie gesprek

Herken jij jezelf in mijn verhaal? Roept jouw ziel je om nu eindelijk te gaan zijn wie je in essentie bent en het leven te leiden waarvoor je bedoeld bent? Ben je op zoek naar jouw zielsmissie en wil je heel graag doen waarvoor je op aarde bent?

Laten we dan eens praten. In het gratis Magische Missie gesprek bekijken we samen waar je tegenaan loopt en waar je naar verlangt. Ik deel met je wat ik bij je zie en voel en geef je advies over de stappen die je zou kunnen zetten.

Klik op onderstaande knop om jouw gratis Magische Missie gesprek aan te vragen.

 

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het fijn om regelmatig (max. 2 keer per maand) inspiratie en tips te ontvangen over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken?

Schrijf je dan in voor Sprankelpost. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en over de spirituele reis naar jouw magische meesterschap. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’.

Training ‘Magisch Meesterschap’

 

Interessante artikelen:

Inspiratie in je mailbox?
Klik hier om je in te schrijven voor Sprankelpost.

Je ontvangt dan twee keer per maand inspiratie en tips over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin