Home » Blog » Spirituele ontwikkeling » 22 signalen dat je spiritueel aan het ontwaken bent

22 signalen dat je spiritueel aan het ontwaken bent

door | 27 jul, 2023 | Spirituele ontwikkeling

Spiritueel ontwaken: het is een begrip dat je veel hoort de laatste tijd. Maar wat is het eigenlijk? En aan welke signalen kun je merken dat je spiritueel aan het ontwaken bent? In dit blog vertel ik je daar alles over.

Wat is spiritueel ontwaken?

Spiritueel ontwaken is een proces waarbij jouw bewustzijn langzaamaan vergroot wordt. Het wordt ‘ontwaken’ genoemd, omdat je steeds meer ‘wakker wordt’ uit een situatie waarin jouw bewustzijn maar slechts gedeeltelijk actief was. Door het proces van spiritueel ontwaken zul je voelen dat je meer bent dan een lichaam en dat er meer is dan het aardse leven zoals je dat tot nu toe kent.

In plaats van spiritueel ontwaken zou je dit bewustwordingsproces ook ‘spiritueel ont-wikkelen’ kunnen noemen. Alles wat je hebt aangeleerd tijdens je opvoeding, op school en door opgelegde normen en waarden vanuit de maatschappij houd je tegen het licht. Dat wat niet past bij wie jij bent op zielsniveau leg je af, waardoor je steeds meer verbinding kunt maken met het stralende licht van jouw ziel.

Doornroosje ontwaakt

Het doet me denken aan het sprookje van Doornroosje, die door een boze fee in slaap was gebracht. Daardoor sliep ze wel honderd jaar en was haar bewustzijn slechts voor een klein deel actief. Haar kasteel kwam ook steeds meer in verval tijdens haar slaap. Toen ze door de prins wakker werd gekust, ontwaakte ze in een nieuwe wereld, waarin ze alles veel scherper zag. Haar bewustzijn was vergroot.

En ik weet het, dit laatste wordt niet verteld in het sprookje. Maar sprookjes en mythen hebben vaak een diepere laag die niet meteen herkenbaar is. Staat de prins in het verhaal misschien voor haar Hogere Zelf of haar ziel?

Signalen dat je spiritueel aan het ontwaken bent

Er zijn veel tekenen dat je spiritueel aan het ontwaken bent. Misschien herken je deze signalen niet allemaal. Dat hoeft ook niet. Het is een proces dat in fasen gaat.

Welke van de volgende signalen herken jij?

1. Je intuïtie wordt sterker. Je voelt steeds beter aan wat goed voor je is en wat niet. Je wordt soms als het ware naar mensen of dingen toegetrokken. Je luistert steeds meer naar dit gevoel.

2. Er komt steeds meer synchroniciteit voor in je leven. Daarbij ervaar je twee of meer gebeurtenissen als méér dan toeval. Ze lijken met elkaar te maken te hebben.

3. Je wordt minder getriggerd door anderen en kunt beter bij jezelf blijven. Je ergert je niet meer zo snel.

4. Je oordeelt minder over anderen en over jezelf. Je wordt milder, zachter en liefdevoller.

5. Je laat jezelf veel meer zien zoals je in essentie bent. Je hebt geen muurtje meer om je heen (of het is een stuk lager geworden) en het voelt alsof je steeds transparanter wordt.

6. Je volgt je hart en je maakt keuzes op basis van je gevoel. Je hoofd heeft steeds minder de leiding. Je kunt ook niet anders meer dan je hart volgen.

7. Je krijgt een ander eetpatroon. Misschien ga je vegetarisch of veganistisch eten of laat je suiker voortaan achterwege. Je voelt beter aan wat jouw lichaam nodig heeft en je luistert daarnaar.

8. Bij gezondheidsklachten doe je niet meer klakkeloos wat de arts zegt, maar je volgt hierin jouw eigen wijsheid. Je hebt veel meer verbinding met je lichaam en kunt de signalen van jouw lichaam steeds beter duiden. Je voelt intuïtief aan wat jouw lichaam nodig heeft om gezond te worden en te blijven.

9. Oude trauma’s, angsten en onverwerkte emoties komen naar boven om gezien en geheeld te worden.

10. Je hebt een grotere behoefte aan stilte en alleen zijn.

11. Je kijkt geen enge of gewelddadige films meer en leest geen thrillers meer, omdat je aan jouw systeem merkt dat dit jou geen goed doet.

12. ‘Do no harm’ is wat je steeds dieper van binnen voelt. Je slaat geen vlieg of mug meer dood, tenzij het echt niet anders kan.

13. Je voelt je meer en meer verbonden met alles om je heen. Je voelt dat je onderdeel bent van de natuur en van de kosmos. Je bent dan ook niet meer bang voor bijvoorbeeld onweer, spinnen of wespen, omdat je voelt dat alles uit dezelfde Bron komt.

14. Je past je niet meer aan anderen aan, maar volgt jouw eigen pad. De mening van anderen is niet meer zo belangrijk voor je.

15. Jouw vriendenkring verandert. Sommige vrienden die je al heel lang kent, verdwijnen uit je leven. Ze passen niet meer bij wie jij nu bent. Daarnaast komen er nieuwe, gelijkgestemde mensen op je pad, met wie je meteen een diepe verbinding voelt. Er is een gevoel van herkenning, ook al heb je elkaar nog nooit ontmoet.

16. Oppervlakkige gesprekken over koetjes en kalfjes vind je steeds moeilijker en ga je dan ook meer en meer uit de weg. Je hebt veel liever een écht en diepgaand gesprek, waarin je van hart tot hart met iemand praat.

17. Je durft de controle steeds meer los te laten en te vertrouwen. Je geeft je over aan het moment, aan het leven en aan het universum. Je weet dat alles altijd goed is zoals het is en dat je geleid wordt op jouw pad.

18. Je hebt een groeiende belangstelling voor o.a. edelstenen en mineralen, natuurlijke voeding, meditatie, yoga en alternatieve geneeswijzen.

19. Je leest alles wat los en vast zit over hoe het universum in elkaar zit, hoe energie werkt, over de ziel, etc.

20. Je hebt een grote behoefte aan zingeving in je werk. Je kunt niet alleen maar werken voor het geld.

21. Je hebt het gevoel dat je hier op aarde iets te doen hebt. Je voelt dat je een missie hebt waarbij je iets voor anderen en voor de wereld kunt betekenen, ook al weet je nog niet precies wat je missie is.

22. Jouw multidimensionale gaven ontwikkelen zich. Je krijgt bijvoorbeeld in een flits heldere inzichten door of je voelt aanwezigheid van engelen of andere lichtwezens. Ook kunnen jouw heldere gaven zich ontwikkelen: helder zien, helder weten, helder voelen, helder horen of helder ruiken.

Jouw ziel heeft de leiding

Spiritueel ontwaken doe je niet van de ene op de andere dag. Het is een proces dat tijd vraagt en dat je niet kunt forceren. Jouw ziel heeft hierbij de leiding. Wanneer je naar jouw intuïtie luistert, die de stem is van jouw ziel, zul je de stappen zetten die je nodig hebt op jouw zielepad.

Wél kun je dit proces soms een beetje helpen door begeleiding te zoeken. Bijvoorbeeld bij het loslaten van onbewuste innerlijke blokkades of bij het ontdekken van je gouden gaven (jouw magie!) en jouw zielsmissie. Zodat je je steeds meer kunt verbinden met jouw pure en grootste zelf.

Hoe ik je kan helpen bij je spirituele ontwikkeling?

Als je hulp en begeleiding zoekt bij jouw spirituele ontwikkeling, help ik je graag! Hieronder zie je alvast een paar mogelijkheden:

  • Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’: diep transformerend coachingstraject waarin je onbewuste blokkades doorbreekt, zwaarte loslaat en verbindt met jouw pure, lichte, goddelijke zelf.
  • Training ‘Magisch Meesterschap’: magische en levensveranderende training waarin je jouw magie en zielsmissie ontdekt en jouw meesterschap activeert, zodat je kunt doen waarvoor je op aarde bent.

Magische Missie gesprek

Heb jij het gevoel dat je spiritueel aan het ontwaken bent en wil je graag eens praten over de stappen die je hierbij kunt zetten?

Vraag dan het gratis Magische Missie gesprek aan. Daarin bekijken we samen waar je tegenaan loopt en waar je naar verlangt. Ik kijk en voel met je mee en geef je advies over de stappen die je nu zou kunnen zetten.

Klik op onderstaande knop om jouw gratis Magische Missie gesprek aan te vragen.

 

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het fijn om regelmatig (max. 2 keer per maand) inspiratie en tips te ontvangen over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken?

Schrijf je dan in voor Sprankelpost. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en over de spirituele reis naar jouw magische meesterschap. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’.

Training ‘Magisch Meesterschap’

 

Interessante artikelen:

Inspiratie in je mailbox?
Klik hier om je in te schrijven voor Sprankelpost.

Je ontvangt dan twee keer per maand inspiratie en tips over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin