Home » Blog » Trauma » De heling van de vrouwenlijn

De heling van de vrouwenlijn

door | 27 apr, 2024 | Trauma

Houd jij jezelf klein? Grote kans dat dit verder gaat dan jouzelf. Vaak is dit thema herkenbaar vanuit de hele vrouwenlijn, oftewel de lijn van jou naar je moeder, je oma, je overgrootmoeder en nog verder terug.

Tijdens een workshop deed ik onlangs een opstelling waarbij we onder meer de gouden gave van de deelnemers opstelden: hun allergrootste superpower, hun magie. Een van de deelneemsters vond het heel spannend om op haar gouden gave te gaan staan. Ik voelde dat dit thema niet alleen bij haar lag, maar in haar hele vrouwenlijn zit. Niet alleen zij, maar ook haar voormoeders hielden zich klein en waren bang voor hun grootste kracht.

En het gaat zelfs verder dan dat. Het is iets collectiefs. Vrouwen zijn in het afgelopen millennium ontkracht. De mannelijke en vrouwelijke energie op aarde zijn volledig uit balans. De verbinding die vrouwen van nature hebben met de wijsheid van het lichaam, met de natuur en met de kosmos is belachelijk gemaakt en zelfs gevaarlijk genoemd. De intuïtie heeft plaatsgemaakt voor de ratio en de wetenschap, die als een afgod worden vereerd. Vrouwen zijn in de afgelopen duizend jaar gekleineerd, vervolgd en op de brandstapel beland vanwege hun aangeboren wijsheid en intuïtieve gaven.

Collectief trauma

Deze ontkrachting van de vrouw heeft een collectief trauma veroorzaakt, waarvan veel vrouwen zich niet bewust zijn. Maar ik zie het bij heel veel vrouwen terug, ook bij mijzelf. Door het ontkennen van haar aangeboren vrouwelijke kracht wordt een vrouw vaak óf te passief en houdt ze zichzelf klein, óf het maakt haar juist mannelijk-agressief, omdat ze het gevoel heeft dat ze anders niet overeind kan blijven in deze maatschappij.

Maar wij vrouwen mogen onze krachtige vrouwelijke energie terugnemen. Onze intuïtie, onze creatiekracht, onze verbinding met het goddelijke. Onze lichaamswijsheid en de diepe verbinding met de natuur en Moeder Aarde. We mogen ons vrouwelijk leiderschap terugnemen, die gaat over verbinding met onszelf, met elkaar en met het grote geheel.

Vrouwelijke en mannelijke energie in balans

Dat is de heling die nu bezig is in het collectief: de heling van het vrouwelijke, de vrouwelijke kracht en de vrouwelijke energie. Oók in mannen. Want we hebben allemaal vrouwelijke en mannelijke energie in ons. Wanneer deze twee energieën in balans zijn in onszelf, is er vrede op aarde. Daarvan ben ik overtuigd.

Als vrouw mag je stoppen met je continu aanpassen en klein houden, maar ook met je schrap zetten en vechten. Durf mee te stromen, licht te zijn en jouw licht volop te laten schijnen. Gebruik jouw aangeboren creatiekracht en intuïtie en geef ze daarmee de plek terug die ze verdienen. Je intuïtie is de goddelijke inspiratie, de ingeblazen adem van de Geest, van Spirit. En die gaat zoveel verder dan wat je hoofd ooit kan bedenken.

Gratis Magische Missie gesprek

Herken jij jezelf in dit verhaal? En ben je op zoek naar begeleiding op jouw spirituele pad? Laten we dan eens praten!

Tijdens het gratis Magische Missie gesprek bekijken we samen waar je tegenaan loopt en waar je naar verlangt. Ik kijk en voel met je mee en geef je advies over de stappen die je zou kunnen zetten. Als we een match zijn, doe ik je een passend aanbod.

Klik op de knop hieronder om jouw gratis Magische Missie gesprek aan te vragen.

 

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het fijn om regelmatig (max. 2 keer per maand) inspiratie en tips te ontvangen over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken?

Schrijf je dan in voor Sprankelpost. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en over de spirituele reis naar jouw magische meesterschap. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’.

Training ‘Magisch Meesterschap’

 

Interessante artikelen:

Inspiratie in je mailbox?
Klik hier om je in te schrijven voor Sprankelpost.

Je ontvangt dan twee keer per maand inspiratie en tips over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin