Home » Blog » Trauma » Jouw licht versterken is net zo belangrijk als je trauma verwerken

Jouw licht versterken is net zo belangrijk als je trauma verwerken

door | 9 apr, 2024 | Trauma

‘Ik ben licht’, zei ik jaren geleden tegen iemand bij wie ik een opleiding volgde. Ik voelde dit zo diep van binnen als mijn waarheid en wilde dit graag delen. De opleider werd hierdoor getriggerd en schoot in de verdediging. ‘Ik voel me de advocaat van het donker’, zei ze. Ze had het idee dat ik de schaduwzijde van mensen en van mezelf niet wilde zien, ook wel een ‘spirituele bypass’ genoemd. Je gaat dan met een boogje om je trauma’s en negatieve emoties heen.

Wie mij een beetje kent, weet dat ik al jaren bezig ben met mijn persoonlijke ontwikkeling en dat ik door heel veel lagen heen ben gegaan, wat niet makkelijk was. Maar hoe donker het ook was, altijd voelde ik ergens nog het licht in mij.

Donker en licht horen bij elkaar

Ik antwoordde dan ook naar mijn opleider: ‘Ik voel me de advocaat van het licht.’ Want ik voel zo sterk dat ik hier ben om licht te brengen en om mensen te helpen het licht in zichzelf weer te vinden en te versterken. Maar daarbij ga ik het donker niet uit de weg. Zowel in mijn 1-op-1 coachingstrajecten als in mijn trainingen en workshops komen er regelmatig onbewuste emoties, angsten en trauma’s omhoog. Deze mogen er allemaal zijn.

Want donker en licht mogen in balans zijn. Ze kunnen niet zonder elkaar. Je kunt het licht pas ten volle ervaren als je óók het donker hebt gevoeld. Maar alleen maar bezig zijn met het naar boven halen van trauma’s en emoties helpt je niet als je niet óók jouw licht versterkt. Want anders blijf je hangen in het egostuk. Dan blijf je hangen op het niveau van de verhalen rondom jouw trauma’s en emoties. Terwijl het de bedoeling is dat jij jouw ego loslaat en gaat voelen dat jij dit niet bent. Jij bent niet je trauma. Jij bent jouw Goddelijk Zelf. Jij bent licht.

Daarom werk ik altijd met het licht én het donker. Want net als yin en yang vormen ze samen een eenheid.

Gratis Magische Missie gesprek

Wil jij het licht in jezelf versterken (zonder het donker daarbij uit de weg te gaan)? Wil je graag verbinden met jezelf op zielsniveau, voorbij alle laagjes die daar gedurende jouw leven op zijn gekomen?

Laten we dan eens praten! Tijdens het gratis Magische Missie gesprek bekijken we samen waar je tegenaan loopt en waar je naar verlangt. Ik kijk en voel met je mee en geef je advies over de stappen die je zou kunnen zetten. Als we een match zijn, doe ik je een passend aanbod.

Klik op de knop hieronder om jouw gratis Magische Missie gesprek aan te vragen.

 

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het fijn om regelmatig (max. 2 keer per maand) inspiratie en tips te ontvangen over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken?

Schrijf je dan in voor Sprankelpost. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en over de spirituele reis naar jouw magische meesterschap. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’.

Training ‘Magisch Meesterschap’

 

Interessante artikelen:

Inspiratie in je mailbox?
Klik hier om je in te schrijven voor Sprankelpost.

Je ontvangt dan twee keer per maand inspiratie en tips over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin