Home » Blog » Zielsmissie » Is je zielsmissie vinden nodig om gelukkig te zijn?

Is je zielsmissie vinden nodig om gelukkig te zijn?

door | 4 mei, 2021 | Zielsmissie

Je hoort tegenwoordig steeds vaker dat je jouw zielsmissie zou moeten ontdekken. Oftewel: doen waarvoor je op aarde bent. Want dan kun je het leven leiden waarvoor je bedoeld bent en kun je pas écht gelukkig zijn. Maar is dat ook zo? Ja en nee. Er gaat namelijk nog een stap vooraf aan het ontdekken van jouw zielsmissie. En als je die stap eerst zit en daarná op zoek gaat naar jouw zielsmissie kan dat je inderdaad heel gelukkig maken. In dit blog vertel ik je welke stap dat is.

De meeste hoogsensitieve mensen hebben het nodig om zingeving te ervaren in hun werk. Waar andere mensen nog wel een baan kunnen hebben alleen voor het geld, is dat voor hoogsensitieve mensen vaak onmogelijk. Daar word je gewoon heel ongelukkig van. Dus dan ga je vaak zoeken: wat past bij mij? Waarin vind ik zingeving en waarin beteken ik echt iets voor de wereld? Want iets betekenen voor de wereld, andere mensen helpen, is vaak heel belangrijk voor hoogsensitieve mensen.

Ontdekken wie jij echt bent

Maar wanneer je op zoek gaat naar waarin je zingeving vindt, ga je vaak ook bedenken ‘Wat kan ik eigenlijk?’ En ‘wie ben ik?’ Je zoektocht naar jouw zielsmissie is eigenlijk het ontdekken van wie jij écht diep van binnen bent, op zielsniveau. Het is het loslaten van alles wat je denkt te moeten zijn. Het loslaten van alle belemmerende overtuigingen, angsten en patronen. Het is het loslaten van alles wat je draagt voor anderen. Want dat is allemaal wat jij niet echt bent. Dát is de eerste stap die je mag zetten, nog voordat je jouw zielsmissie gaat ontdekken.

Wanneer jij gaat voelen wie jij echt bent op zielsniveau brengt dat je steeds dichter bij jezelf, en dat maakt je veel gelukkiger. Het geeft rust en ontspanning en een gevoel van vreugde als je al die ruis kunt loslaten, alles wat jij niet bent. En door je weer te verbinden met wie jij echt bent, ontdek je ook wat belangrijk is in jouw leven. Waar jij voor staat, de waarden van jouw ziel. Door te voelen wie je echt bent, ontdek je daarnaast ook waar je goed in bent, wat je heel erg leuk vindt en wat als vanzelf gaat. Dat zijn jouw zieletalenten. En via jouw zieletalenten kom je bij jouw zielsmissie: dat wat jij hier te doen hebt op aarde.

Je zielsmissie groeit met je mee

Die zielsmissie is trouwens niet in beton gegoten. Hij groeit met je mee gedurende je leven. Vaak ontdek je steeds een nieuwe laag in je zielsmissie of ontwikkelt je zielsmissie zich als jij jezelf persoonlijk ontwikkelt.

Om een voorbeeld te geven: lesgeven en mensen iets leren is onderdeel van mijn zielsmissie. Ik heb 11 jaar gewerkt in het middelbaar beroepsonderwijs als docent. Ik voelde wel dat lesgeven bij mij hoorde, maar toch was deze baan het niet helemaal. Nu begrijp ik dat het niet de juiste doelgroep was en niet de juiste boodschap. Ik had iets anders te vertellen en te leren aan mensen. En dat is wat ik nu doe en dat maakt mij heel gelukkig!

Dus om terug te komen op de vraag ‘Is het vinden van je zielsmissie nodig om echt gelukkig te zijn?’ Ja en nee. Als je je alleen maar richt op het vinden van jouw zielsmissie, zul je dat geluk, en ook jouw zielsmissie, waarschijnlijk niet vinden. Want er gaat een heel belangrijke stap aan vooraf en dat is het ontdekken van wie jij echt bent op zielsniveau. Dat is het allerbelangrijkste en maakt heel erg gelukkig. En vanuit die verbinding met jezelf kun je jouw zielsmissie ontdekken.

Je zielsmissie komt overal in terug

Die zielsmissie hoeft overigens niet per se groots en meeslepend te zijn.  Vaak is jouw zielsmissie een opdracht die in alle facetten van jouw dagelijks leven doorsijpelt en die je niet alleen in een baan of als ondernemer uitvoert. Misschien mag jij vanuit de verbinding met het licht in jezelf dat licht verspreiden in alles wat je doet. Wanneer je de hond uitlaat en even lacht naar een voorbijganger. Wanneer je met een vriendin bent en haar een knuffel geeft als ze verdrietig is. Wanneer jij jouw hobby uitoefent en helemaal in flow bent en volmaakt gelukkig.

Want uiteindelijk komen de zielsmissies van alle mensen op hetzelfde neer: de wereld mooier maken vanuit het unieke licht dat jij bent.

Gratis Magische Missie gesprek

Wil jij graag eens praten over waar je tegenaan loopt? Over hoe je kunt ontdekken wie je écht bent op zielsniveau en wat jouw zielsmissie is? Laten we dan eens praten, gratis en vrijblijvend. Gewoon van hart-tot-hart. Ik deel dan met je wat ik bij jou voel en zie en geef je ook advies over de stappen die je zou kunnen zetten om het leven te leiden waar je naar verlangt.

Ik spreek je graag! Vraag jouw gratis Magische Missie gesprek aan via de knop hieronder.

 

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het fijn om regelmatig (max. 2 keer per maand) inspiratie en tips te ontvangen over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken?

Schrijf je dan in voor Sprankelpost. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en over de spirituele reis naar jouw magische meesterschap. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’.

Training ‘Magisch Meesterschap’

 

Interessante artikelen:

Inspiratie in je mailbox?
Klik hier om je in te schrijven voor Sprankelpost.

Je ontvangt dan twee keer per maand inspiratie en tips over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin