Home » Blog » Zieletalenten » Hoe ontdek je jouw zieletalenten?

Hoe ontdek je jouw zieletalenten?

door | 28 mei, 2020 | Zieletalenten

Hoogsensitiviteit en werk is een onderwerp dat veel hoogsensitieve mensen bezighoudt. Misschien herken je het wel. Als je hoogsensitief bent, heb je vaak een grote behoefte aan zingeving en zinvol werk, waar je met hart en ziel kunt werken. Als dat niet zo is, kun je ongelukkig, gestrest of gefrustreerd worden.

Vaak kiezen we aan het begin van onze loopbaan voor een bepaalde opleiding of een bepaalde baan omdat we ergens goed in zijn. We denken dan dat we daarvoor moeten kiezen, want als je ergens goed in bent, dan zal het wel een talent zijn, toch? Maar iets waar je goed in bent, is niet per se ook iets wat je leuk vindt. Ik ben bijvoorbeeld heel goed in organiseren. Ik ben goed in structuur aanbrengen, prioriteiten stellen, lijstjes afwerken, etc. Maar ik kwam erachter dat ik dit eigenlijk niet heel erg leuk vind. Het moet soms gewoon gebeuren en dan doe ik het. Maar ik wilde er niet het grootste deel van mijn tijd mee bezig zijn.

Je zieletalenten zijn altijd aanwezig

Als je het hebt over je zieletalenten daarentegen, dat zijn talenten waarbij het vanzelf gaat. Je kunt zo’n talent ook niet uitzetten, het is altijd aanwezig. En bovendien is het iets wat je ook nog eens heel leuk vindt. Een zieletalent is iets wat heel goed voelt, een talent dat puur, natuurlijk en oprecht is. Wanneer je een zieletalent gebruikt, voelt het alsof je in een flow zit. Je voelt je dan verbonden met het grote geheel en je komt thuis bij jezelf.

Soms zijn er zieletalenten die je nu nog niet gebruikt, maar die je ergens op de achtergrond al wel voelt. Ze komen tevoorschijn als jij daar klaar voor bent, vaak in de loop van jouw leven. Het zijn aangeboren gaven, die niet altijd al in je gedrag te zien zijn. Het is jouw potentieel.

Oordeel over jezelf

Het kan zijn dat je bepaalde zieletalenten nog niet ervaart of nog niet gebruikt, omdat er onbewuste oordelen en angsten op zitten. Van jezelf of overgenomen van bijvoorbeeld jouw ouders of grootouders. Of het kan zijn dat je in een vorig leven gestraft of gedood bent vanwege een bepaald zieletalent. Dat dit talent er toen niet mocht zijn. Dan kan er veel angst op zitten en zal je dit talent mogelijk nog niet gebruiken, omdat je het uit angst hebt weggestopt. Dat wil niet zeggen dat dit talent er niet meer is. Je bent je er alleen misschien niet meer van bewust, of minder bewust.

Bij mij is zo’n verborgen zieletalent bijvoorbeeld mijn positiviteit. Door de zwaarte die ik als kind altijd voelde in mijn gezin durfde ik onbewust die positiviteit niet te laten zien. Want als kind wil je niets anders dan erbij horen, je past je aan je ouders aan en doet wat zij doen. Dus ik doofde dat lichtje in mijzelf en voelde me vaak ook heel zwaar en verdrietig. In de loop der jaren kwam ik er achter dat die zwaarte helemaal niet bij mij hoort. En dat ik eigenlijk onverwoestbaar optimistisch ben en in vrijwel alles wel een beetje licht zie. Toen kon ik dat ook gaan zien als mijn zieletalent, want dit hoort zó bij mij. Het is er altijd en ik kan het eigenlijk ook niet uitzetten. Bovendien ben ik er ook heel blij mee dat ik zo in het leven sta.

Puzzelstukjes op zijn plek

Wanneer je op een bepaald moment in je leven voelt dat je niet doet wat je zou willen doen, wanneer je op zoek gaat naar je missie in dit leven oftewel je zielsmissie, dan ga je eigenlijk op zoek naar deze verborgen zieletalenten. Pas als je die gevonden hebt en weer gaat gebruiken, vallen de puzzelstukjes op zijn plaats. Dan valt het stukje in jou op zijn plek en word je weer heel. Tot die tijd blijf je waarschijnlijk twijfelen, doe je 1000 verschillende dingen en is het het steeds net niet.

Jezelf worden

Zo is dat bij mij ook gegaan. Ik heb een groot deel van mijn jeugd en ook wel een heel deel van mijn volwassen leven vooral last gehad van mijn hooggevoeligheid. Ik was heel vaak moe, bang, verdrietig of gestrest. Pas sinds ik weet dat ik hoogsensitief ben en dat ik heel veel oppik van andere mensen, is daar verandering in gekomen. Toen ik een opleiding ging doen tot energetisch therapeut kwam mijn intuïtie, mijn grote invoelingsvermogen, tot leven. Dat was een van mijn tot dan toe onbewuste, verborgen zieletalenten. Hoe meer ik dit talent ging gebruiken, hoe beter ik er in werd. Inmiddels is het mijn grootste kracht als coach en therapeut. Ik voel wat er in mijn mensen leeft en waarin ze nog blokkeren, maar ik zie ook hun potentie, ook als ze die zelf nog niet zien.

Door dit zieletalent te ontdekken en te ontwikkelen, voel ik me nu zó mezelf. Zoals gezegd, het is alsof er een puzzelstukje op zijn plek is gevallen en ik weer heel ben. Er is geen verschil meer tussen wie ik ben en wat ik doe. Dat is één.

Ontdek jouw zieletalenten!

Werken met hart en ziel gaat dus over jezelf heel goed leren kennen. Stel je hart open, ga voelen en ervaren wat jouw zieletalenten zijn. Hoe ontdek je deze zieletalenten?

1. Denk na: wat gaat zo vanzelf, waar hoef je geen moeite voor te doen en wat kun je ook niet uitzetten? En wat vind je ook nog eens heel erg leuk? Denk aan mijn grote invoelingsvermogen en positiviteit.

2. Wat voelt zo goed, zo puur, natuurlijk en oprecht? Wat is zo echt jou, dat er geen verschil meer is tussen wie je bent en wat je doet? Wat is zo echt jou, dat je thuiskomt bij jezelf wanneer je dit talent gebruikt?

3. Lukt het niet om contact te maken met jouw zieletalenten? Kijk dan ook naar die delen in jou waar nog pijn, verdriet, afwijzing of oordeel van jezelf op zit. Vaak zitten hier de verborgen zieletalenten onder, die je hebt weggestopt omdat ze te veel pijn deden.

Wat zijn jouw zieletalenten?

Gratis Magische Missie gesprek

Ben jij, sensitieve en bezielde coach, healer of spirituele ondernemer (in spé), op zoek naar wat je hier op aarde te doen hebt? Weet je niet wat jouw magie is, oftewel wat jouw zieletalenten zijn? En zou je zo graag willen werken en ondernemen vanuit jouw puurste zelf en zielsmissie?

Ik praat hier graag over met je tijdens het gratis Magische Missie gesprek. We kijken dan samen waar je tegenaan loopt en waar je naar verlangt. Ik deel met je wat ik bij je zie en voel en geef je advies over de stappen die jij nu zou kunnen zetten.

Vraag jouw gratis Magische Missie gesprek aan via de knop hieronder.

 

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het fijn om regelmatig (max. 2 keer per maand) inspiratie en tips te ontvangen over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken?

Schrijf je dan in voor Sprankelpost. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en over de spirituele reis naar jouw magische meesterschap. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’.

Training ‘Magisch Meesterschap’

 

Interessante artikelen:

Inspiratie in je mailbox?
Klik hier om je in te schrijven voor Sprankelpost.

Je ontvangt dan twee keer per maand inspiratie en tips over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin1