Home » Blog » Jezelf zijn » Schaam jij je voor jouw licht?

Schaam jij je voor jouw licht?

door | 12 nov, 2020 | Jezelf zijn

Voor veel hoogsensitieve, lichte zielen is het een bekend gevoel: dat je je schaamt voor jouw licht. Je bent geboren om hier licht, liefde en vreugde te brengen, maar komt dan terecht in een gezin of een wereld vol zwaarte, negativiteit en jezelf klein houden. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’.

Onbewust heb je je vaak van kinds af aan al aangepast en het licht in jou wat gedempt. Je schaamt je misschien voor jouw lichtheid, de liefde die je voelt voor alle mensen en de vreugde die je wilt brengen. Je voelt je zo anders dan anderen en weet niet goed hoe jij in de wereld past.

Jezelf aanpassen en kleiner maken

Voor mij was dit heel lang een issue. Pas enkele jaren geleden kwam ik erachter dat ik me altijd geschaamd heb voor het licht in mij, voor de speelsheid, vrolijkheid en liefde die ik in mijzelf voel. Omdat ik dat bij anderen, zoals mijn familie en klasgenoten, vaak niet zag en mezelf er daardoor om veroordeelde, mezelf aanpaste en kleiner maakte. Het licht in mij werd steeds verder gedoofd, omdat ik me aanpaste aan de zwaarte en negativiteit die ik om mij heen zag en voelde. Lees hier meer over hoe mijn lichtje gedoofd en weer aangestoken werd.

Schaamte is echter één van de meest destructieve emoties die er zijn. Het brengt je in een emotionele toestand van vernedering en je waardeloos voelen en het maakt dat je ver verwijderd raakt van jezelf, van het licht in jou. Bovendien is schaamte een emotie waar mensen over het algemeen ook niet over praten. Mensen schamen zich voor de schaamte.

Schaamte is eigenlijk afgescheidenheid van liefde en van je ware zelf. Je schaamt je voor jezelf en daardoor wordt de verbinding met je ware zelf, met jouw ziel, heel zwak. Terwijl juist deze zielsverbinding de basis is om een gelukkig, vreugdevol en vervuld leven te kunnen leiden. Wanneer je niet verbonden bent met jouw ziel, met dat licht in jou, zul je altijd een beetje zoekende blijven in je leven.

Laat jouw licht schijnen!

Daarom is het zo belangrijk dat je deze schaamte uiteindelijk kunt loslaten en gewoon jouw licht voluit laat stralen. Want juist jouw unieke eigenschappen maken jou tot wie jij bent. Jouw speelsheid, zachtheid, liefde, fantasie of vrolijkheid zijn de eigenschappen die jij mag inzetten om de wereld een beetje mooier te maken. Je hebt ze immers niet voor niets gekregen; ze zijn bedoeld om te gebruiken bij jouw zielsmissie hier op aarde. Je hoeft dat licht in jou niet te dempen, maar mag het juist in volle kracht laten schijnen. Ga maar staan voor wie jij bent. Steek je hoofd maar boven dat maaiveld uit; we leven nu in een tijd dat je kop er niet meer wordt afgehakt als je dat doet.

Onze moeders, grootmoeders, overgrootmoeders (en nog verder terug) konden en mochten vaak nog niet volledig in hun licht gaan staan. Ze werden klein gehouden en hielden zichzelf noodgedwongen klein. Deze trauma’s zijn opgeslagen in jouw DNA. Ook ervaringen uit vorige levens waarin je niet kon zijn wie je was en niet jouw volledige potentieel kon leven, kunnen nu nog van invloed zijn. Zeker wanneer je in een vorig leven om die reden verstoten of gedood bent, kan dit nog steeds een litteken zijn op jouw ziel. Wanneer het steeds maar niet lukt om te gaan doen wat jij écht wilt, wanneer je het gevoel hebt dat er iets in jou blokkeert, kan dat een van de oorzaken zijn.

4 tips om de schaamte los te laten

• Wees je je ervan bewust dat er mogelijk schaamte zit op het volledig jezelf zijn. Welke eigenschappen van jezelf ontken je nog of maak je zwakker? Welke kanten van jezelf laat je nog niet helemaal zien?
• Ga vervolgens oefenen met het langzaam aan steeds meer laten zien van de kanten van jezelf waar je nu nog schaamte op voelt. Begin met een eigenschap waar je je het minst erg voor schaamt. En oefen eerst met mensen waarbij je je op je gemak voelt.
• Besef dat de schaamte niet is wie jij bent, het is niet jouw essentie. Jij bent jouw licht, jij bent niet de schaamte of de angst. Wend je steeds opnieuw naar het licht dat jij bent. Stel je voor dat er zich een zon in jouw hart bevindt. Richt je aandacht naar die zon in jouw hart.
• Wanneer je voelt dat de schaamte of angst om helemaal jezelf te zijn jou blokkeert bij het doen wat je écht wilt, bij het leven van jouw volledige potentieel, zoek dan professionele hulp.

Gratis inzichtgesprek

Wil je graag eens praten over waarin jij jezelf klein houdt en blokkeert? Merk je dat het steeds maar niet lukt om dat te doen wat je écht wilt en voel je dat er iets in jou blokkeert om jouw volledige potentieel te kunnen leven? En wil je weten wat jou zou kunnen helpen?

Vraag dan een gratis en vrijblijvend inzichtgesprek aan, gewoon van hart-tot-hart. Tijdens dit gesprek bespreken we waar jij tegenaan loopt en waar je naar verlangt. Ook bekijken we samen welke mogelijkheden er zijn om jouw droom te bereiken. Vraag jouw gratis inzichtgesprek hieronder aan. Ik spreek je graag!

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en ook over bezield ondernemen vanuit jouw pure zelf. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Gerelateerde artikelen

Jij bent de bedoeling

Jij bent de bedoeling

‘Je moet echt wat harder worden.’‘Wees niet zo naïef.’‘Je bent overgevoelig.’‘Jij bent niet zo sterk.’‘Doe niet zo blij.’‘Je moet realistisch zijn.’...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin