Home » Blog » Spirituele ontwikkeling » Leven vanuit je hart: hoe doe je dat?

Leven vanuit je hart: hoe doe je dat?

door | 3 jun, 2020 | Spirituele ontwikkeling

Herken je dat? Dat je vooral in je hoofd leeft en je lichaam er soms maar een beetje bij bungelt, als het ware?Veel hoogsensitieve mensen zitten vaak in hun hoofd. Omdat je zo veel en zo intens voelt, is het naar je hoofd gaan eigenlijk een soort overlevingsmechanisme geworden. Je gevoel zit immers in je lichaam, dus vaak heb je als kind al onbewust geleerd om naar je hoofd te gaan wanneer het in je lichaam niet veilig voelt door al die overweldigende gevoelens die je hebt. Dit ben je je vaak niet bewust en het gaat ook zo vanzelf, dat je dit overlevingsmechanisme van naar je hoofd gaan als volwassene nog steeds gebruikt.

Omdat je zo veel in je hoofd zit, ga je echter ook een beetje ‘zweven’. Je wordt eigenlijk een soort ‘wandelend hoofd’ en je lichaam doet niet meer zo erg mee. In je hoofd zit je piekermodus en ga je dus vanzelf veel nadenken en piekeren. Daar word je weer angstig van en zo kom je in een negatieve spiraal terecht, waar je lastig weer uitkomt.

Volg je hart, want het klopt

Ik herken dat wel, dat wandelende hoofd. Ik was er zelf ook een. Maar inmiddels weet ik hoe veel lichter en mooier het leven kan zijn wanneer je durft te vertrouwen op je innerlijke leiding, op de wijsheid van jouw hart.

We denken vaak dat je de beste beslissingen neemt wanneer je deze met je hoofd neemt. Hier in het westen wordt daar ook de nadruk op gelegd, dat je ergens goed over moet nadenken en een verstandige beslissing moet nemen.
Ik wil niet zeggen dat je je hoofd helemaal niet meer moet gebruiken, maar de beste en meest hartgedragen beslissingen neem je door je hart en je intuïtie erbij te betrekken. Je intuïtie weet namelijk veel meer dan je hoofd alleen. Wanneer je alleen op basis van je hoofd een beslissing neemt, zal je hoofd vaak de angsten en belemmerende overtuigingen die je hebt een grote rol laten spelen. Terwijl je hart oftewel jouw intuïtie verbinding heeft met een veel groter veld aan ervaringen. Jouw hart weet wat goed voor je is. Zoals Loesje zo mooi zegt: ‘Volg je hart, want het klopt’.

Innerlijke leiding

Hoe vaker je ervaart dat een beslissing die je met je hart hebt genomen goed uitpakt, hoe meer vertrouwen je zult krijgen in deze innerlijke leiding. Want dat is in feite wat het is. Er is in jou een soort innerlijke leiding en als je leert om daar naar te luisteren, kun je je hier steeds meer aan overgeven en vertrouwen hebben dat het altijd goed komt. Dat je geleid wordt.

Het gaat om loslaten van de controle, want dat is iets van ons hoofd. Je hoofd wil controleren en de touwtjes zo veel mogelijk in handen hebben. Maar wanneer je gaat vertrouwen op jouw innerlijke leiding, op jouw hart, kun je die controle gaan loslaten en erop gaan vertrouwen dat de juiste weg voor jou zich vanzelf laat zien.

Leven met hart en ziel

Maar hoe leer je nou leven en beslissingen nemen vanuit je hart? Een paar belangrijke tips:

1. Luister naar je lichaam. Dat geeft altijd alle antwoorden. Stem je regelmatig even af op je lichaam en voel wat het je wil zeggen. Wanneer je bijvoorbeeld spanning in je buik voelt, kun je ook gewoon aan je buik vragen wat hij je wil vertellen.

2. Kies ervoor je hart open te stellen. Je weet dat je bent afgestemd op je hart door hoe je je voelt. Wanneer je bent afgestemd op je hart voel je een vredige, kalme, lichte energie. Dan is er geen angst meer, maar weet je ineens heel zeker en rustig dat je iets moet doen of juist niet doen. Wanneer je in je hoofd zit, zijn er vaak angst en piekergedachten. Wanneer je bent afgestemd op je hart, zijn die er niet. Dus stem bij het maken van een keuze af op je hart. En voel hoe je lichaam reageert.

3. Vertrouw op de gekke ingevingen die je krijgt. Je kent het wel, je voelt een yes waar je ook allerlei mitsen en maren bij kunt bedenken. Het is gewoon niet zo rationeel, maar het klopt wel. Daar komt de mooiste magie uit voort! Vertrouw daar wat vaker op en laat je verrassen door wat daardoor kan ontstaan.

Ik gun het jou ook zo dat je de controle wat meer durft los te laten en meer durft te gaan varen op wat je diep van binnen eigenlijk al wel weet. Op die wijsheid van jouw hart en intuïtie. Want het leven wordt er echt zo veel leuker, vrolijker en lichter van! Beslissingen nemen wordt makkelijker, omdat je kiest wat écht bij jou past.

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en ook over bezield ondernemen vanuit jouw pure zelf. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin