Home » Blog » Innerlijke rust » 3 tips tegen het stemmetje in je achterhoofd

3 tips tegen het stemmetje in je achterhoofd

door | 14 jan, 2021 | Innerlijke rust

Je kent het vast wel. Dat stemmetje in je achterhoofd dat dingen zegt als

‘Zou je dat nou wel doen?’

‘Dat kun je toch niet.’

‘Daar ben je nu echt te oud / jong / dik /dom/…. voor.’

Het is net zo’n tetterende papegaai die op jouw schouder steeds commentaar levert op alles wat je doet of van plan bent te doen. Om gek van te worden soms.

Andere keren heb je misschien niet eens in de gaten dat de papegaai op je schouder zit. Je hebt last van angst of negatieve gedachten, maar dat is zo bekend voor je dat je bent gaan denken dat het normaal is. Je ziet daardoor niet meer dat deze angst en negatieve gedachten niet van jou zijn, maar van die papegaai die zijn kop niet wil houden… ?

Belemmerende overtuigingen

Deze papegaai op je schouder oftewel dat stemmetje in je achterhoofd is niets anders dan jouw ego, oftewel je valse zelf. Het zijn de programmaties die tijdens jouw leven zijn ontstaan. Deze programmaties bestaan uit de overtuigingen en patronen die je hebt meegekregen van je ouders, vanuit de maatschappij of je religie. Maar ze bevatten ook de overtuigingen die je hebt aangenomen door bepaalde levenservaringen. Wanneer je bijvoorbeeld als kind gepest bent, kun je de overtuiging hebben aangenomen dat jij niet de moeite waard bent.

Maar wat kun je dan doen tegen deze papegaai op je schouder? Hoe breng je dat stemmetje in je achterhoofd tot rust?

Ontwikkel onderscheidingsvermogen

Niemand wordt immers geboren met zo’n papegaai op zijn schouder. Deze gaat tijdens jouw leven op je schouder zitten en fluistert in je oren. Door bepaalde levenservaringen wordt de papegaai groter en gaat hij harder roepen. Om de stem van de papegaai los te kunnen laten, is het belangrijk dat je gaat onderscheiden wat uitingen van jouw Ware Zelf zijn, en welke gedachten en gevoelens van die papegaai komen, oftewel je valse zelf.

Neem innerlijk afstand

Neem innerlijk afstand van de stem en de woorden van de papegaai op je schouder. Onderzoek de gedachten die hij je influistert. Dan ontdek je wat klopt en wat niet. Een vuistregel om te onderscheiden wat van de papegaai is en wat van jouw Ware Zelf is: voel je rust en harmonie? Dan ben je verbonden met jouw Ware Zelf. Voel je angst, onrust en spanning? Dan is de papegaai ‘in charge’.

Wees creatief

Stel je dit veroordelende stemmetje maar eens daadwerkelijk voor als een papegaai op je schouder en probeer wat dingen uit die je ook bij een daadwerkelijke kakelende papegaai zou doen. Negeer hem; stel je voor dat je een doek over hem heen gooit zodat hij stil wordt; leid hem af (geef hem een snoepje ?); geef hem een knuffel en zeg tegen hem dat je hem gehoord hebt en doe vervolgens toch wat je werkelijk wilt. Wees maar creatief.

Deze papegaai, oftewel jouw ego, houdt niet van veranderingen. Vandaar zijn protesten. Dus benader hem zoals je een huisdier of een klein kind zou benaderen: liefdevol maar standvastig.

Maak, voorbij jouw ego, verbinding met jouw Ware Zelf via je hart en voel wat dat zegt. Want jouw hart weet precies wat goed voor jou is.

Gratis Magische Missie gesprek

Wil je graag eens praten over jouw ‘innerlijke papegaai’ en wat jou blokkeert om het leven te leiden waar je zo naar verlangt?

Wil je jezelf terugvinden en jouw zielsmissie leven, maar weet je niet wat jouw zielsmissie is of voel je dat er iets in jou blokkeert om jouw volledige potentieel te kunnen leven? En wil je weten wat jou zou kunnen helpen?

Vraag dan een gratis Magische Missie gesprek aan. Tijdens dit gesprek bespreken we waar jij tegenaan loopt en waar je naar verlangt. Ook bekijken we samen welke mogelijkheden er zijn om jouw droom te bereiken. 

Klik op de knop hieronder om jouw gesprek aan te vragen.

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en ook over bezield ondernemen vanuit jouw pure zelf. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin