Home » Blog » Innerlijke rust » Leven vanuit je hart begint met moed

Leven vanuit je hart begint met moed

door | 24 aug, 2020 | Innerlijke rust

Angst. Ik heb er veel ervaring mee. Al van kind af aan was ik voor veel dingen bang. Bang voor de meester met de dikke, zwarte snor in de tweede klas van de lagere school. Bang voor dat ontzagwekkend grote schoolplein met al die kinderen die zo hard schreeuwden en sprongen en renden. Bang voor die forse kleuterjuf die op mij overkwam als een grote, gevaarlijke reuzin.

En later was ik bang om fouten te maken in mijn werk. Bang in de auto wanneer ik een hellende weg naderde, want dan moest ik misschien wel de hellingproef doen. Bang tijdens mijn stages en eerste jaren voor de klas. Er zijn tijden geweest dat ik iedere dag een schoon shirt aan moest doen aan het einde van een lesdag, omdat het shirt van die dag stonk naar angstzweet.

Alles begint met moed

En toch heb ik nooit overwogen om niet het onderwijs in te gaan, om geen auto meer te rijden of als kind om niet meer naar school te gaan. Want diep van binnen voelde ik dat ik door mijn angst heen toch deze dingen moest blijven doen. Een, deels onbewuste, maar heel diepe drive om niet de moed te laten zakken, om niet mijn angst de overhand te laten krijgen. Dat woord: moed, is daarbij het sleutelwoord. Want alles begint bij moed.

Moed betekent niet geen angst hebben en onbevreesd alles op je pad aangaan met fier opgeheven hoofd. Moed is misselijk van angst en met klotsende oksels toch datgene doen waarvan je voelt dat je het wilt doen. Moed is voelen dat je de angst niet jouw leven wilt laten bepalen. En moed is soms ook weten wanneer je om hulp moet vragen. Want je hoeft niet alles alleen te doen. Het vraagt moed om toe te geven aan jezelf dat je iets niet meer alleen kunt, ook al zou je dat zo graag willen. Het vraagt moed om de stap te zetten naar hulp en jezelf open te stellen voor verandering. Want de angst voor verandering is vaak de allergrootste.

Zet de eerste stap

Dus als er iets is wat je mag wensen, vraag dan niet om geen angst meer te kennen. Maar vraag om moed. Een leven zonder angst bestaat niet, iedereen komt vroeg of laat in zijn leven periodes of momenten van angst tegen. Maar wanneer je de moed hebt om, ondanks je angst, te gaan voor jouw diepste verlangen, dan zul je (bijvoorbeeld) ooit op dat podium staan en een publiek toespreken. Met knikkende knieën en gutsende oksels, maar ook met grote trots. Zoals ik jarenlang voor de klas heb gestaan. Ook na jaren ervaring nog regelmatig met de zenuwen in mijn buik en het zweet in mijn handen, maar óók met zoveel voldoening wanneer ik de klas meekreeg in mijn verhaal.

Het omslagpunt voor jouw leven begint met moed. Ga ervoor en zet die eerste stap.

En heb je daarbij hulp nodig? Dan ben ik er voor je. Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend inzichtgesprek. Dat kun je hieronder aanvragen.

 

 

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het fijn om regelmatig (max. 2 keer per maand) inspiratie en tips te ontvangen over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken?

Schrijf je dan in voor Sprankelpost. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en over de spirituele reis naar jouw magische meesterschap. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Coachingstraject ‘Ontdek de magie van jouw pure zelf’.

Training ‘Magisch Meesterschap’

 

Interessante artikelen:

Inspiratie in je mailbox?
Klik hier om je in te schrijven voor Sprankelpost.

Je ontvangt dan twee keer per maand inspiratie en tips over je zielsmissie vinden, het pad van je ziel lopen en jouw magie en meesterschap ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Het licht in jezelf

Het licht in jezelf

In het dagelijkse leven is het soms best lastig om niet te verzanden in negatieve gedachten en gevoelens. In somberheid, onzekerheid, moedeloosheid...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin