Home » Blog » Jezelf zijn » De kracht van kwetsbaarheid

De kracht van kwetsbaarheid

door | 23 dec, 2019 | Jezelf zijn

Veel mensen vinden kwetsbaarheid maar eng. Dat begrijp ik wel. Het is ook eng, dat vind ik ook. Als je jezelf laat zien en laat zien wat je voelt en vindt, kun je je zwak voelen of bang worden om buitengesloten of aangevallen te worden. In het boek ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown (grote aanrader trouwens!) wordt de andere kant van kwetsbaarheid belicht. Aan het begin van het boek wordt een passage uit een toespraak van Theodore Roosevelt uit 1910 geciteerd:

“Het is niet de criticus die telt; niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen.

De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, zijn gezicht besmeurd met stof, zweet en bloed; die zich kranig weert; die fouten maakt en keer op keer tekortschiet, omdat dat nu eenmaal onvermijdelijk is;

die desondanks toch probeert iets te bereiken; die groot enthousiasme en grote toewijding kent; die zich helemaal geeft voor de goede zaak;

die, als het meezit, uiteindelijk de triomf van een grootse verrichting proeft, en die, als het tegenzit en als hij faalt, in elk geval grote moed heeft getoond…”

Kwetsbaarheid is moed

Deze man in de arena is kwetsbaar. Hij is niet perfect, maakt fouten en staat daarna weer op. Maar hij stáát ergens voor. Hij laat zien wie hij is en hij is daarmee ontzettend moedig. En dát is wat jezelf kwetsbaar opstellen en jezelf laten zien voor mij is: ontzettend moedig en heel erg krachtig. Door jezelf kwetsbaar op te stellen laat je jezelf zien, raak je mensen en creëer je een gevoel van verbondenheid, die er zonder die kwetsbaarheid niet geweest zou zijn.

Kwetsbaarheid is de moed om op te staan voor wie jij diep van binnen bent en keuzes te maken die – misschien tegen alle conventies in – recht vanuit je hart komen. Het is geloven in jezelf en in wat jij van binnen voelt. Het is fouten maken, ervan leren en weer doorgaan. Kwetsbaarheid is écht mens durven zijn.

Over mij

Als spiritueel transformatiecoach voor  hoogsensitieve vrouwen deel ik hier interessante tips en inspiratie over het licht in jezelf terugvinden, leven vanuit vertrouwen en overgave, je zieletalenten en zielsmissie ontdekken en nog veel meer.

Zodat jij ook weer kunt leven vanuit jouw sprankelziel en kunt doen waarvoor je op aarde bent!

Gerelateerde artikelen

Wees licht!

Wees licht!

Gelukkig mogen zijn van jezelf. Zwaarte loslaten. Geen trauma’s meer dragen voor je familie, maar in alle vrijheid je eigen pad lopen. Gewoon dat licht mogen zijn dat je in essentie bent. Dit thema kom ik bij vrijwel al mijn cliënten tegen. Vaak zitten er nog veel oude angsten en onbewuste overtuigingen op. Want jezelf toestaan om gewoon helemaal jezelf te zijn en die ballast los te laten… pfoe, dat is vaak best wel een ding!

Lees meer
Hoe ontdek je jouw zieletalenten?

Hoe ontdek je jouw zieletalenten?

Hoogsensitiviteit en werk is een onderwerp dat veel hoogsensitieve mensen bezighoudt. Misschien herken je het wel. Als je hoogsensitief bent, heb je vaak een grote behoefte aan zingeving en zinvol werk, waar je met hart en ziel kunt werken. Als dat niet zo is, kun je ongelukkig, gestrest of gefrustreerd worden. Daarom is het belangrijk dat je jouw zieletalenten ontdekt en deze kunt gebruiken in je werk.

Lees meer
Gebruik jij al jouw zieletalenten?

Gebruik jij al jouw zieletalenten?

Veel hoogsensitieve vrouwen hebben de neiging om zichzelf een beetje te verstoppen. Om niet alles van zichzelf te laten zien. En wat kun je nou eigenlijk… De talenten die je hebt, vind je waarschijnlijk geen talenten. Je hangt ze niet aan de grote klok, want misschien schaam je je er zelfs een beetje voor.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin