Home » Blog » Zieletalenten » Gebruik jij al jouw zieletalenten?

Gebruik jij al jouw zieletalenten?

door | 25 feb, 2020 | Zieletalenten

Veel hoogsensitieve vrouwen hebben de neiging om zichzelf een beetje te verstoppen. Om niet alles van zichzelf te laten zien. Want ja, wie ben jij nou? Het gaat toch niet om jou. Jij bent niet zo belangrijk. En wat kun je nou eigenlijk… De talenten die je hebt, vind je waarschijnlijk geen talenten. Je hangt ze niet aan de grote klok, want misschien schaam je je er zelfs een beetje voor. Veel hoogsensitieve vrouwen hebben, zeker in hun jeugd, vaak het gevoel gehad dat ze een beetje raar waren. Anders dan de rest.

En zo verlies je jezelf steeds een beetje meer. Wordt jouw bijzondere lichtje steeds wat doffer, tot er bijna geen licht meer te zien is. Uiteindelijk zul je ergens in je leven tegen jezelf aan lopen. Je krijgt een burn-out, raakt depressief of krijgt allerlei onverklaarbare lichamelijke klachten. Allemaal tekenen van jouw ziel dat je jezelf verloochend hebt.

Laat jezelf zien!

Dus lieve hoogsensitieve vrouw: ga staan voor jezelf! Laat jezelf zien met al jouw unieke talenten. Ik heb het ook gedaan, mezelf verstopt en verloochend. Maar sinds ik mijn zieletalenten in mijn praktijk inzet als kracht, zie ik de mooiste resultaten bij mijn cliënten. En ben ik zelf gelukkiger en ontspannener dan ooit. Want juist door mijn grootste talenten te gebruiken, kan ik mensen het allerbeste helpen. En dat zijn niet de vaardigheden waarvan ik altijd dacht dat het mijn talenten waren, zoals mijn gestructureerdheid, mijn organisatievermogen en mijn talenknobbel.

Talenten van je ziel

Nee, zieletalenten zijn die talenten waarvoor je geen enkele moeite hoeft te doen. Dit zijn de talenten van jouw ziel, die je vaak al meerdere levens hebt gebruikt. Deze voelen altijd als een gave, niet als een opgave. Je bent ermee geboren, ze zijn niet aangeleerd en ze kosten je geen enkele energie. Het zijn de talenten waarbij het vanzelf gaat, met twee vingers in je neus. Ze zijn ook de hele dag actief, je kunt ze niet uitzetten en je gebruikt ze ook als je een slechte dag hebt.

Bovendien blink je niet alleen uit in deze talenten, maar je beleeft er ook nog eens heel veel plezier aan. Zo ben ik goed in organiseren, maar om nou de hele dag dingen te moeten regelen en organiseren, daar beleef ik niet veel plezier aan. Het is dus geen zieletalent van mij.

Verbinden en sprankelen

Om een paar voorbeelden van mijn eigen zieletalenten te noemen:

  • Ik ben heel erg goed in het aanvoelen van mensen. Ik lees als het ware hun ziel en zie en voel het potentieel dat in hen zit, ook al zien ze dit zelf nog niet.
  • Ik voel de energie van een familiesysteem, waardoor ik tijdens een familieopstelling heel snel doorheb wat er aan de hand is in een familie. Ik voel bijvoorbeeld dat er ‘iets’ met oma is gebeurd in haar verleden, wat nu nog van invloed is op haar kleindochter, mijn cliënt.
  • Ik weet licht, speelsheid, positiviteit en humor in te brengen in een moeilijke situatie, zonder dat de diepgang verloren gaat. Mijn sprankeling is een van mijn grootste zieletalenten.

Mijn zieletalenten hier zo opschrijven voelt een beetje als opscheppen. Maar dat is het niet. Deze talenten maken mij tot wie ik echt ten diepste ben. Bovendien word ik er ontzettend gelukkig van wanneer ik deze zieletalenten kan gebruiken. Ik vind het heerlijk om met mijn cliënten te werken, omdat ik daarbij al mijn aangeboren zieletalenten kan gebruiken.

En zo zal dat ook voor jou zijn. Wanneer je jouw zieletalenten ontdekt hebt en deze in het dagelijks leven kunt gebruiken op een manier die bij jou past, zul je zien dat jouw leven veel meer gaat stromen. Dat het allemaal minder zwaar voelt, minder voelt alsof je tegen de stroom inzwemt.

Zinvol werk dat past bij je ziel

Dus laat ze zien: jouw prachtige kleuren, jouw aangeboren talenten! Want juist als hoogsensitieve vrouw is het heel erg belangrijk om in lijn te zijn met jouw zieletalenten en te doen waarvoor je hier bent. Hoogsensitieve mensen hebben het, meer dan anderen, nodig om authentiek te kunnen zijn, om zinvol werk te doen dat past bij wie ze diep van binnen zijn en bij hun zieletalenten. Wanneer je werk doet dat niet aansluit bij jouw essentie en jouw zieletalenten zul je op den duur jezelf tegenkomen.

Laat me hieronder weten wat jouw zieletalenten zijn. Ik ben heel erg benieuwd!

Gratis inzichtgesprek

En vind je het lastig om jouw zieletalenten te benoemen? Worstel je met jezelf en is jouw lichtje bijna gedoofd? Laten we in gesprek gaan om helder te krijgen wat het belangrijkste probleem is en welke stappen je zou kunnen zetten. Vraag hieronder een gratis en vrijblijvend inzichtgesprek aan. Ik spreek je graag!

 

Over mij

Ik ben Petra Swart, zielsmissiementor en spiritueel transformatiecoach voor sensitieve, bezielde coaches, healers en spirituele ondernemers (in spé).

Op deze plek deel ik interessante tips en inspiratie over je zieletalenten en zielsmissie ontdekken, innerlijke blokkades oplossen die belemmeren dat jij doet waarvoor je op aarde bent en ook over bezield ondernemen vanuit jouw pure zelf. En nog veel meer!

Herken je jezelf in mijn verhalen en wil je graag eens praten over de stappen die je kunt zetten om te doen waarvoor je op aarde bent? Vraag dan hier een gratis Magische Missie gesprek aan.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin1